Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Fotografická súťaž odprezentuje krásy slovensko-maďarského pohraničia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Eszter Asszonyi

Zo súťaže vzíde 12 víťazných fotografií, ktoré budú vystavené na Slovensku aj v Maďarsku a zároveň budú tvoriť i kalendár pre rok 2019.

Bratislava 9. augusta (TASR) – Do 20. augusta 2018 majú amatérski i profesionálni fotografi možnosť zapojiť sa do súťaže snímok, prezentujúcich prírodné a kultúrne dedičstvo slovensko-maďarského pohraničia. O projekte, ktorý sa koná v rámci programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko, informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na svojom webe.

Zo súťaže vzíde 12 víťazných fotografií, ktoré budú vystavené na Slovensku aj v Maďarsku a zároveň budú tvoriť i kalendár pre rok 2019. Najlepšie tri fotografie budú aj ocenené, dve z tejto trojice vyberie porota zložená zo slovenských a maďarských fotografov, o tretej rozhodne hlasovanie na sociálnej sieti. Každý prispievateľ môže poslať jednu fotografiu.

Súťaž sa koná pri príležitosti Európskeho dňa spolupráce a Roka európskeho kultúrneho dedičstva. Bližšie informácie o nej možno nájsť na oficiálnej stránke programu Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko.