Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Líder skupiny Lamb of God musí zaplatiť v Prahe kauciu 400 000 USD

Randy Blythe Foto: metal-archives.com

Blythe skončil v Prahe za mrežami v súvislosti s vyšetrovaním bitky na koncerte jeho skupiny v klube Abaton spred dvoch rokov, na následky ktorej zomrel fanúšik.

Praha 17. júla (TASR) - Randy Blythe, frontman americkej metalovej skupiny Lamb of God, ktorého koncom júna krátko po prílete do Prahy zatkla česká polícia, bude môcť opustiť väzenskú celu.

Mestský súd v Prahe totiž zamietol sťažnosť štátneho zástupcu, ktorý nesúhlasil s možnosťou prepustiť speváka na kauciu. Súčasne však rozhodol, že Blythe bude musieť zaplatiť dvojnásobnú kauciu - 400.000 dolárov, informoval internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na právneho zástupcu zadržiavaného.

Blythe skončil v Prahe za mrežami v súvislosti s vyšetrovaním bitky na koncerte jeho skupiny v klube Abaton spred dvoch rokov, na následky ktorej zomrel fanúšik.

Obvodný súd pre Prahu 8 poslal speváka skupiny Lamb of God do väzby kvôli obavám, že by mohol odletieť späť do USA. Kauciu stanovil na 200.000 dolárov. Blythe ju síce uhradil, avšak po sťažnosti štátneho zástupcu putoval prípad na mestský súd.

Teraz bude musieť spevák počkať na postúpenie zdôvodnenia rozhodnutia na obvodný súd, čo je predpokladom pre zloženie kaucie, vysvetlil dnes jeho právny zástupca. Navyše má žalobca aj tentoraz možnosť podať do troch dní sťažnosť proti rozhodnutiu, čo by znamenalo vrátenie kauzy na mestský súd a odloženie Blythovho prepustenia na slobodu.