Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Funková speváčka Chaka Khan prichádza prvýkrát na Slovensko

Chaka Khan Foto: TASR/AP

Na koncerte sa predstaví aj špička slovenských hudobníkov v tomto žánri, medzi nimi kapela Funk Unit s lídrom Martinom Valihorom.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Svetoznáma americká speváčka Chaka Khan, považovaná za kráľovnú funku, desaťnásobná držiteľka prestížnej ceny Grammy Music Awards, vystúpi 10. októbra v bratislavskej športovej hale Hant.

Chaka Khan sa počas svojej kariéry prezentovala hitmi ako Ain't Nobody, I Feel For You či I'm Every Woman, ktoré sa stali nadčasovou súčasťou poslucháčskej základne celého sveta.

Do Bratislavy prichádza s novou šou, v ktorej účinkujú špičkoví hudobníci a vokalisti. Na koncerte sa predstaví aj špička slovenských hudobníkov v tomto žánri, medzi nimi kapela Funk Unit s lídrom Martinom Valihorom, Anita Soul, Svetlana Rymarenko či talentovaná mladá speváčka Monika Bagárová.

Hudobnú show doplnia tanečníci Lady Mel a Johnny Perfekto. Koncert Chaka Khan bude súčasťou už siedmej série hudobného projektu Martina Valihoru One Day Jazz.

Speváčka Chaka Khan (*23.3.1953, rodená Yvette Marie Stevens, Great Lakes, Illinois) je na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov. Jej začiatky sú spojené s funkovou formáciou Rufus. V júli 1974 mala v singlovej hitparáde prvú skladbu Tell Me Something Good. Prvým hitom bola skladba I'm Every Woman z debutového albumu Chaka, ktorý vydala v októbri 1978.

Na svojom konte má 41 singlov, najúspešnejším bol I Feel For You, ktorý sa v októbri 1984 dostal na tretie miesto hitparády. Na svojom konte má doposiaľ jedenásť štúdiových, jeden live a päť kompilačných albumov. Ten zatiaľ posledný Funk This vyšiel v septembri 2007.