Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Gérard Depardieu pripravuje televízny seriál pre ruskú televíziu

Gerard Depardieu Foto: TASR/AP

Legendárny francúzsky herec získal občianstvo Ruskej federácie priamo na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom v čiernomorskom prístavnom meste Soči.

Moskva 22. februára (TASR) - Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý začiatkom tohto roka získal ruské občianstvo, dnes oznámil, že pripravuje sériu televíznych programov založených na dielach klasikov ruskej literatúry.

"Hovoril som s (ruským ministrom kultúry Vladimirom) Medinským o možnosti spolupráce v Rusku. Chceli by sme pripraviť televíznu sériu založenú na ruskej literatúre, v ktorej by účinkovali herci z rôznych krajín a ktorá by sa mohla vysielať na celom svete," povedal dnes Depardieu novinárom vo Veľkom divadle v Moskve.

Legendárny francúzsky herec získal občianstvo Ruskej federácie priamo na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom v čiernomorskom prístavnom meste Soči.

"Dúfam, že sa naučím ruštinu, aby som mohol s ľuďmi komunikovať," povedal Depardieu podľa agentúry RIA Novosti. V ruskej metropole by však nechcel žiť. "Moskva je veľmi rušná a je tam množstvo dopravných zápch," vysvetlil.

Depardieu sa vzdal francúzskeho občianstva po tom, ako vláda socialistického premiéra Francoisa Hollanda oznámila svoj plán zaviesť 75-percentnú daň na príjmy veľmi bohatých ľudí, presahujúce 1,5 milióna eur ročne. V Rusku majú 13-percentnú rovnú daň z príjmu.

Francúzsky najvyšší súd zamietol vládny návrh na zavedenie tzv. superdane pre bohatých s odôvodnením, že by bola diskriminačná a teda v rozpore s ústavou.