Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Herec Csongor Kassai sa prehupne cez štyridsiatku

Csongor Kassai Foto: TASR

Csongor Kassai je známy najmä z filmov ako Musíme si pomáhať alebo Čert ví proč, ale aj z viacerých televíznych seriálov.

Kráľovský Chlmec/Bratislava 24. augusta (TASR) - Filmový a divadelný herec Csongor Kassai je známy napríklad z filmov Krajinka, alebo Musíme si pomáhať. Narodil sa 24. augusta 1972 v Kráľovskom Chlmci a v týchto dňoch oslávi 40. narodeniny.

Budúci herec detstvo prežil v Malom Kamenci. Už na strednej škole sa ukázalo, že iné povolanie nemá pre neho zmysel. Hneď po maturite nastúpil do košického divadla Thália. Po troch divadelných sezónach ho prijali na Vysokú školu múzických umení v Bratislave.

Csongor Kassai
Foto: TASR
Členom Radošinského naivného divadla v Bratislave je od roku 1996. Okrem toho hosťuje v Slovenskom národnom divadle alebo na bratislavskej Novej scéne. Účinkoval aj v divadle Aréna v Bratislave, alebo v nitrianskom Divadle Andreja Bagara.

Známy je aj z filmov a seriálov

Mnohé pekné roly sa mu ušli vo filme. Boli to napríklad snímky Normálny cvok (1996), Musíme si pomáhat (2000), Hana a jej bratia (2000), Čert ví proč (2003), Zima kúzelníkov (2006) a ďalšie. Účinkoval aj v televíznych seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade (2007), Profesionáli (2008), Panelák (2008).

Csongor Kassai, ktorý sa netají vzťahom k tancu, sa objavil aj v produkcii alternatívneho divadla elledanse Canto Hondo, ktoré je organickým spojením tanca, živej hudby a hovoreného slova. Účinkuje aj v hrách divadla GUnaGU. V pražskom Divadle Hybernia mal v novembri 2011 premiéru muzikál Quasimodo, v ktorom oslávenec stvárnil hlavnú postavu. Už predtým hral v muzikáloch Producenti alebo Traja Mušketieri.