Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Herečka Helen Mirrenová má hviezdu na Chodníku slávy v Hollywoode

Britská herečka Helen Mirrenová, držiteľka Oscara za najlepší ženský herecký výkon za film Kráľovná, pózuje po udelení hviezdy na Chodníku slávy v Hollywoode, 3. januára 2013. Foto: TASR/AP Photo

Mirrenová so žartom poznamenala, že sa jej páči ležať vedľa svojho krajana Colina Firtha, ktorý získal Oscara za film Kráľova reč a hviezdu s jeho menom mu na chodníku odhalili vlani.

Los Angeles 4. januára (TASR) - Britská herečka Helen Mirrenová, držiteľka Oscara za najlepší ženský herecký výkon za film Kráľovná, má od štvrtka svoju hviezdu na Chodníku slávy v Hollywoode.

Na slávnostnom odhalení hviezdy s poradovým číslom 2488 sa okrem 67-ročnej herečky zúčastnili aj jej manžel, režisér Taylor Hackford, ako aj scenárista David Mamet a režisér Jon Turteltaub.

Mirrenová so žartom poznamenala, že sa jej páči ležať vedľa svojho krajana Colina Firtha, ktorý získal Oscara za film Kráľova reč a hviezdu s jeho menom mu na chodníku odhalili vlani. Tiež jej nevadí, že ľudia budú po nej šliapať a psy na chodníku možno vykonajú svoju potrebu. "Ale žiadne žuvačky, prosím," povedala Mirrenová.

Jej hviezda je prvá, ktorú na Chodníku slávy odhalili v tomto roku. Vlaňajší maratón zavŕšil austrálsky herec Hugh Jackman s hviezdou s poradovým číslom 2487.