Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO: Carmel Paradise sa presťahovala na Slovensko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mladšia sestra Celeste Buckingham plánuje množstvo noviniek, sľubuje nový singel i hudobné spolupráce.

Bratislava 6. februára (TASR) - Speváčka Carmel Paradise (vlastným menom Carmel Paradise Buckingham), mladšia sestra Celeste Buckingham, sa rozhodla presťahovať z USA naspäť na Slovensko. Talentovaná umelkyňa plánuje množstvo noviniek, sľubuje nový singel i hudobné spolupráce. V týchto dňoch vydáva prvú novinku roka 2019, live verziu svojho posledného singla Selfish.

„Rozhodnutie presťahovať sa na Slovensko prišlo tak prirodzene. Postupne sa totiž späť do Európy presťahovala Celeste a po nej aj moji rodičia. Cítila som, že mi chýbajú a ťahalo ma to za nimi, tak som sa rozhodla pre túto zmenu,“ rozpráva Carmel o zrode svojej novej životnej i umeleckej etapy.



Svoje pôsobenie na Slovensku Carmel otvorila vystúpením v galaprograme Krištáľové krídlo 27. januára v duete s Andreou Zimányiovou, v ktorom sa prvýkrát predstavila spevom v slovenčine. „Slovenský text bol pre mňa veľká výzva a pozvanie na Krištáľové krídlo veľká česť. Veľmi si vážim, že som dostala príležitosť zaspievať si na takom krásnom a významnom podujatí,“ hodnotí Carmel svoju účasť na Krištáľovom krídle.

Carmel pripravuje na vydanie nový singel s názvom Smoke Break. Aby skrátila obdobie ticha medzi posledným singlom Selfish a pripravovaným singlom, prináša live verziu skladby Selfish v sprievode autentického live videoklipu. V akustickej verzii skladby ju sprevádza gitarista Matěj Vávra.

„Chcela som, aby si singel Selfish žil svoj príbeh dlhšie, preto som nahrala aj jeho live verziu. Okrem toho som rovno nahrala viacero live verzií svojich vlastných skladieb aj pár známych coverov, ktoré predstavím postupne v najbližších mesiacoch,“ vysvetľuje 20-ročná speváčka.

Singel Selfish pokračuje v žánrovej línii elektronického popu a otvorene hovorí o osudových toxických vzťahoch, ktorých sa ľudia často nevedia vzdať, hoci sú nefunkčné. „Selfish je o vzťahu medzi dvoma ľuďmi, ktorí sú si veľmi dobre vedomí toho, že navzájom jeden pre druhého nie sú tými pravými, že ich vzťah nie je zdravý. Napriek tomu však cítia neodolateľné spojenie a puto, nedokážu existovať jeden bez druhého,“ vysvetľuje Carmel ideu piesne.