Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

J. Menzel začal nakrúcať nový film Sukničkári, v ktorom hrá aj M. Huba

Jiři Menzel ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V ďalších postavách sa objavia napríklad Ivana Chýlková ako dcéra učiteľky Markétky či Jiřina Jirásková ako matka Markétky.

Praha 1. júla (TASR) - Český Oscarový režisér Jiří Menzel začal v posledný júnový deň nakrúcať nový film nazvaný Sukničkári, v ktorom sa v hlavných úlohách predstavia Martin Huba (operný spevák Jakub), Libuše Šafránková (učiteľka Markéta) a Jan Hartl (operný režisér Vítek). Vo filme, ktorého námet i scenár si napísal sám, Menzel s trochou zveličenia a humorom odhalí divákom svet opery zbavený pozlátka, predstaví im členov operného súboru na malom meste s ich každodennými problémami i zlozvykmi.

"Môže byť na opere niečo zaujímavého? Dospelí ľudia, oblečení do nezmyselných handier, nalíčení ako šašovia, predvádzajú nepravdepodobné príbehy, vydávajú zo svojich hrdiel čudné zvuky, a to veľmi hlasno, aby prekričali všetok hluk.... Opera je kráľovnou všetkého umenia. Ale čo s tým dnes?" citovala dnes Jiřího Menzela Česká televízia.

V ďalších postavách sa objavia napríklad Ivana Chýlková ako dcéra učiteľky Markétky či Jiřina Jirásková ako matka Markétky.

V sobotu 30. júna padla prvá klapka, nakrúcať plánujú dva mesiace. Premiéra je naplánovaná na prvú polovicu roku 2013, informovala Česká televízia.