Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Posledný sexi román Jany Benkovej pred prestávkou: Malinový sen

Foto: Archív Jany Benkovej

Chcela som, aby to bolo príjemné, ľahké a najmä veselé letné čítanie... Z knihy sa veľmi teším, veď mne sa pred rokmi ani len nesnívalo, že mi môcť vyjsť už 20. knižka, povedala Benková pre Teraz.sk.

Bratislava 19. apríla (Teraz.sk) - Pre čitateľky a čitateľov romantických, vtipných a sexi románov Jany Benkovej máme jednu dobrú a jednu zlú správu: S názvom Malinový sen vychádza v poradí už jej 20. knižka, ktorá určite naplní očakávania svojho publika. A druhá správa znie, že je to na istý čas asi posledný román tohto typu z jej dielne.

"V blízkej budúcnosti sa od písania románov možno zasa trochu „odlepím“ a vrátim sa aj k písaniu kníh o známych ľuďoch, hodnotných osobnostiach," povedala pre Teraz.sk Benková, ktorá v minulosti už vydala zbierky exkluzívnych rozhovorov s umelcami, športovcami a s top politikmi, ale aj encyklopédiu o popredných slovenských hokejistoch.

To, čím sa Jana Benková presadila najviac, sú však práve romány, aj keď ako bývalá hovorkyňa politickej strany dodnes, podľa vlastných slov, viac číta politologické diela a literatúru faktu. "Momentálne som sa vrátila ku skvelej knižke Baracka Obamu Cesta za snami môjho otca," reaguje na otázku, čo má rozčítané práve teraz.

Zo svojho Malinového sna má však radosť. "Knihu som napísala len nedávno - v januári. Chcela som, aby to bolo príjemné, ľahké a najmä veselé letné čítanie a dúfam, že sa mi to aj podarilo... Z knihy sa veľmi teším, veď mne sa pred rokmi ani len nesnívalo, že si čitatelia obľúbia moje knihy a bude mi môcť vyjsť už 20. knižka," konštatuje.

Malinový sen, obálka
Foto: Jana Benková


O čom kniha je? „Eliška privolí na stávku so svojím priateľom Borisom, s ktorým spoločne vlastní personálnu agentúru. Kto stávku vyhrá, bude agentúre šéfovať. Zamestná sa teda ako asistentka vo firme Ovocný raj, kde dennodenne prežíva vtipné a priam až neuveriteľné situácie. Hoci sú jej skúsenosti z personálnej agentúry pestré, Ovocný raj je aj pre ňu príliš silnou kávou. Vydrží to? Podarí sa jej vyhrať veľkú hru s Borisom? A pomôže kamarátke Eve dostať sa zo spleti jej ľúbostných vzťahov? Román je o tom, že aj v tomto uponáhľanom čase, keď všetci žijeme pod obrovským tlakom, ešte existujú aj krásne vzťahy plné lásky a ohňa...,“ hovorí autorka.

Aj keď je sen malinový, nejde podľa nej o "cukríkový" príbeh. "Názov Malinový sen síce možno znie sladko, ale žiadny z mojich románov sladký nie je, píšem príbehy o živote a zo života, inšpirujú ma konkrétne osudy a zážitky mojich čitateliek, o ktorých mi hovoria na knižných besedách," vysvetľuje.

Dodáva, že jej publikum je pestré a zďaleka to nie sú len ženy. "Mám radosť, že moje knihy čítajú aj muži, na sociálnu sieť sa mi ich ozýva dokonca až niekoľko desiatok. Prekvapilo ma to, ale veľmi sa teším, že chlapov zaujíma, ako čo vnímame, cítime a ako uvažujeme, aby nám lepšie porozumeli. Veď o to ide aj nám, ženám," konštatuje.


O autorke:

Jana Benková je autorkou 20 knižných titulov, medzi ktorými sú zbierky exkluzívnych rozhovorov s umelcami, športovcami a s top politikmi, ale aj encyklopédia o popredných slovenských hokejistoch. V ostatných rokoch sa venuje najmä písaniu ženských románov.

Vlani začala Jana Benková vydávať knihy aj v zahraničí, v Českej republike jej vyšli už štyri preklady románov, tento rok jej vyjdú ďalšie dva, najbližšie román Až po uši. Jej prvú českú knihu v Prahe krstila pred dvoma rokmi Helena Vondráčková s manželom Martinom Michalom.

Jana Benková napísala na Slovensku 20 knižných titulov: Rozhovory na telo I. (s umelcami a športovcami), Rozhovory na telo II. (s politikmi), Má láska krídla?, Ľúbim ťa, Slovenské hviezdy v NHL, Alena Heribanová: Vždy s úsmevom, Lekcia od princeznej, Pralinky s chilli, Slečna nebezpečná, Máš, čo si chcel, miláčik, Čistá láska, Až po uši, Ben a Maxová, Haló, tu je tvoja láska, Zlatíčko, Dievča s mačacím menom, Slnečnica, Večernica, Ten bozk a Malinový sen.

V rokoch 2012 i 2013 sa stala najpredávanejšou autorkou vydavateľstva Motýľ. V najväčšej slovenskej ankete čitateľov na Martinus.sk sa stala Autorkou roka 2012.