Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

John Travolta sa zastal Kate Middletonovej v spore o fotky

Ilustračné foto John Travolta Foto: TASR/AP

V rozhovore pre BBC americký herec JOhn Travolta povedal, že v súčasnosti je najhorší čas na to, aby bol človek slávnym.

Londýn 21. septembra (TASR) - Americký herec John Travolta vyhlásil, že zákony na ochranu súkromia by mali zabrániť, aby boli slávne osobnosti vystavené situáciám, v akej sa kvôli kompromitujúcim fotografiám ocitla Kate Middletonová, manželka britského princa Williama.

Zábery, na ktorých sa vojvodkyňa z Cambridge počas dovolenky v južnom Francúzsku opaľovala bez vrchnej časti odevu, minulý týždeň zverejnili bulvárne časopisy a internetové portály.

Travolta vo svojom súkromnom živote tiež opakovane čelil neželanej pozornosti médií, naposledy v kauze dvoch masérov, ktorí ho obvinili z obťažovania, ale svoju žalobu neskôr stiahli. V rozhovore pre BBC Travolta povedal, že v súčasnosti "je najhorší čas na to, aby bol človek slávnym".

"Právo na súkromie majú všetci, či ste (verejne) známy alebo nie," konštatoval Travolta. Poškodenie kohokoľvek v tomto zmysle je podľa neho poľutovaniahodné a legislatíva by mala pred nerešpektovaním práva na súkromie chrániť.

Za zverejnenie paparazzovských fotografií poškodený britský pár zažaloval francúzsky magazín Closer, ktorý ich na základe rozhodnutia súdu tento týždeň odovzdal vojvodkyni z Cambridge a jej manželovi. Medzičasom však zábery videli milióny ľudí na celom svete.

Williama a Kate sa zastal aj britský princ Charles a kráľovná Alžbeta II. "Jednoznačne (ich) podporujú vo všetkom, čo robia," vrátane ich žaloby na časopis Closer, uviedli webové stránky venujúce sa životu a štýlu celebrít s odvolaním sa na zdroj z prostredia kráľovského dvora.

Zdroj: AP, people.com, showbizspy.com