Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Kandráčovci a Kollárovci nahrali spoločnú pieseň Chlapci spod Tatier

Ondrej Kandráč Foto: teraz.sk

Producent turné navrhol obom kapelám, či by na záver koncertu niečo spolu aj zahrali, a tak vznikla úplne prvotná myšlienka na spoločnú pieseň.

Bratislava 22. júna (TASR) – Dve známe slovenské skupiny Kandráčovci a Kollárovci spojili sily a nahrali spoločnú pieseň Chlapci spod Tatier. Vznikla úplne spontánne v rámci príprav na spoločné turné. TASR o tom informoval manažér Braňo Jančich.

Producent turné navrhol obom kapelám, či by na záver koncertu niečo spolu aj zahrali, a tak vznikla úplne prvotná myšlienka na spoločnú pieseň. Keďže obe kapely pochádzajú z východného Slovenska, nápad s pesničkou o chlapcoch spod Tatier ich veľmi rýchlo oslovil.

„Keď sa stretnú Gorali s Rusínmi, tak je viac-menej isté, že sa bude spievať a piť. A presne o tom je aj naša nová skladba,“ vysvetlil Ondrej Kandráč.

„Ku skladbe už dokonca vznikol aj videoklip, ktorý zachytáva, ako reálne vznikala v štúdiu,“ dodal Tomáš Kollár.

Či spolu zahrajú viac ako jednu skladbu, sa dozvedia fanúšikovia v lete na 12 koncertoch v rámci Mega turné Open Air 2019. Ako predkapela sa predstavia Sokoly a potom to už naplno rozbalia postupne Kollárovci a následne aj Kandráčovci. Turné sa začína 12. júla v Starom Tekove a skončí sa v nedeľu 18. augusta vystúpením na Bratislavskom hrade.


Klip Chlapci spod Tatier: