Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Koncert Jaromíra Nohavicu na Červenom kameni je vypredaný

Česká folková legenda Jaromír Nohavica. Foto: TASR

Na hrad pri Častej sa Jaromír Nohavica vracia päť rokov od pamätného koncertu v auguste 2008.

Bratislava 2. júla (TASR) – Český pesničkách Jaromír Nohavica sa vo štvrtok 4. júla predstaví na samostatnom koncerte na hrade Červený kameň. Medzi fanúšikmi je o tento večer veľký záujem a organizátor vystúpenia oznámil už pred dvoma týždňami, že koncert je vypredaný.

Na hrad pri Častej sa Jaromír Nohavica vracia päť rokov od pamätného koncertu v auguste 2008, na ktorý si tisícky fanúšikov spomínajú dodnes. Žijúca legenda českého pesničkárstva nedávno oslávila 60-ku, stále je však vo skvelej speváckej forme. Nohavica absolvoval v apríli miniturné po Slovensku, keď odohral šesť koncertov, na záver si nechal vystúpenie na hrade Červený Kameň.

"Koncert Jaromíra Nohavicu na hradnej lúke je už tri týždne beznádejne vypredaný. Na mieste sa vstupenky už nebudú predávať. Koncert sa bude konať za každého počasia," informuje médiá organizátor koncertu Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Jaromír Nohavica rád vyhľadáva priestory pod holým nebom, kde v harmónii s prírodou vynikne jeho hudba i texty. Takým bude určite aj štvrtkový koncert na hrade Červený kameň. Organizátor informuje fanúšikov, že vstup do areálu bude od 18.00 hodiny, koncert samotný sa začne o 20.30 hodine. Jaromír Nohavica je najznámejším a najúspešnejším pesničkárom v Českej republike. Debutoval roku 1988 albumom Darmoděj. Z jeho diskografie sú to potom albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008). Najnovším je album Tak mě tu máš, vydaný v júni minulého roku. Jeho predaj dosiahol 38.000 kópií a vyniesol mu ocenenie Anděl 2012 ako najpredávanejší album. K životnému jubileu vyšla navyše kompilácia s názvom Tenkrát s podtitulom Nostalgie 90. let.

Ostravský muzikant má na konte také hity ako Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš, Petěrburg, Tešínská či Když mě brali za vojáka. Ako textár je podpísaný pod hitom Lásko, voníš deštěm Marie Rottrovej, spolupracoval so skupinou Čechomor či Karlom Plíhalom. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka spoločnosti Propaganda House.