Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kulymu z Desmodu nesmie chýbať v jedálničku cibuľa

Kuly z Desmodu Foto: ACCESS Production a DESMOD

Najväčší česko-slovenský hudobný festival Cibulafest otvorí svoje brány už o pár dní a aj samotní interpreti, ktorí na ňom vystúpia sa tešia na tento netradičný event.

Bratislava 17. júla (TASR) - Frontman skupiny Desmod Mário Kuly Kollár si rád dopraje dobré jedlo. Jednou zo surovín, ktorú má najradšej, je cibuľa. Spevák už tento víkend spojí príjemné s užitočným. Desmod sa totiž spolu s ďalšími 50 interpretmi predstaví na najväčšom československom hudobnom festivale Cibulafest 2012 na letisku v Holíči.

Kuly vo svojom živote zjedol už všeličo, precestoval kus sveta, kde mal možnosť ochutnať špeciality rôznych krajín, avšak ako priznáva, domáca strava je domáca strava. A k nej cibuľa neodmysliteľne patrí. "Samozrejme, cibuľa je niečo, čo v mojom jedálničku nesmie chýbať. Neviem si predstaviť mnohé jedlá bez nej. Mám rád aj surovú v divinovom guláši alebo s masteným chlebom. Teším sa na to, že ochutnám jedlá, ktoré som doteraz nejedol," povedal líder niekoľkonásobného Zlatého Slávika, ktorý si na festivale bude mať možnosť dopriať cibuľové placky, cibuľové langoše, cibuľové koláče a množstvo ďalších jedál z tejto zeleniny.
Ilustračné foto
Foto: ACCESS Production a DESMOD


Okrem Desmodu bude mať možnosť tieto špeciality ochutnať aj kapela Olympic, No Name, Dalibor Janda, Divokej Bill, Verona a ďalší interpreti. V znamení cibule sa bude niesť celý hudobný festival. V bezplatnej zóne, v tzv. Cibula City s rozlohou viac než 1500 m2, bude možné okrem cibuľových špecialít vidieť aj súťaž o Záhorácky talent, exhibíciu speedcarverov - rýchlorezbárov s motorovými pílami a množstvo ďalších atrakcií. Návštevníci festivalu budú mať k dispozícii aj adrenalínový park či motozónu, hudobní interpreti sa predstavia na troch pódiách.

Cibulafest 2012 už piaty rok spája Čechov a Slovákov. Na letisku v Holíči, ktoré leží takmer na hraniciach medzi oboma republikami, otvorí svoje brány v piatok 20. júla. TASR informoval Dodo Mikláš z ACCESS Production.