Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Po úspešných singloch predstavuje Lina Mayer svoj prvý album

Fotografia zo slávnostného uvedenia debutového albumu Liny Mayer, 2. apríla 2019. Foto: Daša Šimeková

Novinka s jednoduchým názvom Lina Mayer ponúka rovný tucet skladieb.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Speváčka Lina Mayer predstavila v utorok večer (2. 4.) v bratislavskom Design Factory debutový eponymný album. Na pultoch predajní s hudobnými nosičmi sa objaví 4. apríla. Do života ho uviedla skupina Fragile pod vedením Braňa Kostku, ktorej členom je aj Lina.

Novinka s jednoduchým názvom Lina Mayer ponúka rovný tucet skladieb, sú nimi Falling, Don't Leave Me Now, Personal Sky, Take Me Home, So High, Nothing, Tell Me Why, This Time, Lilly, Fear, Nothing (Acoustic Version) a Personal Sky (Acoustic Version). Jednotlivé nahrávky piesní vznikli v Studiu 7 a LVGNC studios, hudbu k jednotlivým skladbám zložili Lina, Randy Gnepa, Martin Ferenčík, Laco Rychtarik, texty piesní napísala Lina, jedným textom prispel Laco Rychtarik. Producentom albumu je Vladimír Randy Gnepa. Booklet albumu nafotil známy slovenský fotograf Lukáš Kimlička. 



„Po jednotlivých singloch, ktorými som sa chcela ľuďom postupne predstaviť, som si povedala, že dozrel čas si to celé zrekapitulovať. Prešla som kus cesty, a keď som si vypočula jednotlivé skladby, je to v nich cítiť. Páči sa mi myšlienka ponúknuť mojim fanúšikom niečo ucelené, čo má začiatok aj koniec,“ uviedla pre TASR Lina Mayer a dodala: „Sú to roky poctivej práce, skúšania, hľadania, aj nejakých chýb, ale to je súčasťou procesu, takže tvorivého hľadania aj radosti. Už nejaký rôčik vystupujem, minulý rok sme hrali dosť koncertov, mala som možnosť predstaviť sa s týmito skladbami ľuďom v rôznych kútoch Slovenska, čomu sa teším. Nesnívala som, že vydám album. Jednoducho som chcela spievať, vedela som, že ma to baví, že to chcem vyskúšať. Nikdy som nemyslela, že by som bola autorkou textov. Teším sa, môžem povedať, že to teraz vstrebávam, už mám svoje dieťa.“



„Bola to pre mňa vzácna chvíľa, taký sviatok. My sa stretávame v rámci Fragile, kde Lina dokazuje, že je vynikajúca muzikantka a výnimočná speváčka s úžasnou farbou a frázovaním. To všetko vieme a do hĺbky poznáme. Ale vidieť ju v tomto kontexte, keď je sama na javisku, to je pre mňa veľký zážitok. Človek si uvedomuje, akú má energiu, aký je to výnimočný umelec. Ja každému z mojich kolegov vo Fragile želám len to najlepšie, podľa možnosti sa snažím každému umožniť, aby sa mohol venovať svojej sólovej kariére,“ doplnil pre TASR šéf formácie Fragile Braňo Kostka.

Lina Mayer (vlastným menom Karolína Majerníková, *8. mája 1984, Košice) začínala spevácku dráhu v roku 2009 v súťaži Česká a Slovenská Superstar, kde sa dostala do semifinále. Účinkovala v tanečnej šou Star Dance, aj v tretej sérii šou Tvoja tvár znie povedome, tam obsadila štvrté miesto. V roku 2012 vydala prvý sinel Dream. O dva roky neskôr naspievala skladbu This Time pre český film Pojedeme k moři. V roku 2015 vydala cover verziu známej skladby Stay With Me z repertoáru anglického interpreta Sama Smitha. Z roku 2015 je aj skladba Personal Sky, ktorá jej priniesla prvý veľký úspech. V januári tohto roku prišla s novým singlom So High.