Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

L. Lohanovú obžalovali z trestných činov v New Yorku aj v Kaliforni

Lindsay Lohanovú (druhá sprava) so zahalenou tvárou eskortujú z policajnej stanice 29. novembra 2012 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Americká herečka je stále podmienečne odsúdená za zobratie náhrdelníka z klenotníctva bez dovolenia. Nekontroluje ju síce sudca a probačný úradník, ale v prípade nového zatknutia jej hrozí väzenie.

Los Angeles/New York 30. novembra (TASR) - Americkú herečku Lindsay Lohanovú - zadržanú vo štvrtok kvôli incidentu v newyorskom nočnom klube - obžalovali z trestných činov v Kalifornii a v New Yorku. Informovali dnes o tom americké médiá.

Prípad v Kalifornii sa odohral pred šiestimi mesiacmi. Lohanová v júni so svojím Porsche narazila do kamiónu, keď sa s asistentkou ponáhľala na nakrúcanie filmu. Policajtom klamala a tvrdila, že šoférovala asistentka. Vyšetrovanie však preukázalo, že za volantom bola Lohanová, informovala agentúra DPA.

Vo štvrtok Lohanovú zadržala newyorská polícia po tom, ako v klube Club Avenue na Manhattane udrela inú ženu rukou do tváre, uviedla AP. O niekoľko hodín herečku obžalovali z útoku tretieho stupňa (pokus o ublíženie na zdraví).

Hviezda filmov Protivné baby (Mean Girls) a Strelený piatok (Freaky Friday) má roky problémy so zákonom, okrem iného aj kvôli alkoholu za volantom, krádeži a vlastníctvu drog. Viackrát si posedela vo väzení a musela vykonávať verejno-prospešné práce.

Lohanová je stále podmienečne odsúdená za zobratie náhrdelníka z klenotníctva bez dovolenia. Nekontroluje ju síce sudca a probačný úradník, ale v prípade nového zatknutia jej hrozí väzenie.