Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Lucie Vondráčková má nový singel a album

Lucie Vondráčková, archívne foto Foto: TASR

Nový album Oheň striebornej slávice Lucie Vondráčkovej vyjde v deň jej narodenín 8. marca.

Bratislava 18. februára (TASR) – Strieborná česká slávica Lucie Vondráčková začína rok 2013 novou pesničkou a novým albumom. Pilotný singel Co s tou touhou vznikol v autorskej dielni svetoznámej Kari Kimmel, ktorá sa preslávila ako autorka mnohých filmových a seriálových melódií (Grey's Anatomy, Free Willy, The Office, Walking Dead...) a ktorej skladby spievajú aj Demi Lovato, The Backstreet Boys či Ke$ha.  

"Kari cíti muziku podobne ako ja. Prepojuje tanečnú a folkovú scénu, v tom sme si podobné. Zároveň sa mi touto platňou a filmom Rebelka otvoril aj krásný Disney svet, pre ktorý Kari často pracuje. Vážim si toho, že mi pesničky ušila priamo na telo," pochvaľuje si spoluprácu úspešná speváčka.

K singlu vznikol aj tanečný videoklip, ktorý je spomienkou na minulé leto. Nakrúcal sa v okolí krásne zrenovovaného mlyna v pražskom Prokopskom údolí a na ďalších pražských miestach. "V klipe sme si spoločne s kamarátmi z tanečnej skupiny IF prešli na korbe auta celú Prahu. Tak vás na tu spoločnú jazdu pozývam," dodala Lucie.

Nový album Oheň striebornej slávice Lucie Vondráčkovej vyjde v deň jej narodenín 8. marca a spolu s prvým českým singlom coverom Ty si ten nej (The Best), novou hitovkou Co s tou touhou sa na ňom objaví aj hit minulého leta z filmu Rebelka Kdy vzlétnu já, vianočný duet s Petrom Kolářom, Vánoce bílý a mnoho ďalších. Album vyjde pod značkou vydavateľstva BrainZone. TASR informoval Rado Mešša, Media a PR servis v Slovenskej republike.



Profil Lucie Vondráčkovej

Speváčka, divadelná a filmová herečka Lucie Vondráčková (*1980, Praha), dcéra známeho hudobníka Jiřího Vondráčka a prekladateľky Hany Sorrosovej, neter speváčky Heleny Vondráčkovej, vyštudovala hudobno-dramatický odbor na pražskom konzervatóriu a kulturológiu na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity. Už ako 10-ročná hrala v televíznom seriáli Území bílých králů. O dva roky neskôr hrala v prvom filme Sněhurka. V roku 1992 dostala aj prvú úlohu v Národnom divadle v inscenácii Saténový střevíček. Z ďalších filmov to boli Jakubiskove Nejasná správa o konci sveta (1995), Post koitum (2004) a Bathory (2008), komédia Snowborďáci (2004) či Labyrint (2008).

V roku 2003 účinkovala v muzikáli Excalibur v pražskom divadle Ta Fantastika v postave Morgany, aj v muzikáli Touha, ktorý mal premiéru v septembri 2008. V roku 1993 vydala prvý album Marmeláda s detskými pesničkami. Rok nato vydala album Rok 2060, v roku 1995 tretí album Atlantída s hitmi Džíny a Kdo tě má rád. V roku 2005 vyšiel Boomerang, v roku 2007 vydala dvojkompiláciu Pelmel 1993 – 2007. Z júla 2008 je album Fénix a z novembra 2010 zatiaľ ostatný s názvom Dárek. V Českom slávikovi päťkrát po sebe za roky 2008, 2009, 2010, 2011 aj 2012 skončila zhodne na druhom mieste. V júli 2011 sa vydala za hokejistu Tomáša Plekanca a v decembri 2011 sa im narodil syn Matyáš.