Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Rádio Devín bude spomínať na režiséra J. Bindzára

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Juraj Bindzár zomrel vo veku 76 rokov v pondelok (24. 6.).

Bratislava 27. júna (TASR) - V súvislosti s úmrtím Juraja Bindzára, divadelného a filmového režiséra, scenáristu, autora rozhlasových a divadelných hier, publicistu, básnika a pesničkára, trojnásobného finalistu literárnej ceny Anasoft litera, mení Rádio Devín svoj program. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

„Vo štvrtok o 20.00 h odvysiela v rámci Literárneho Rádia Devín prózu Juraja Bindzára Ester v autorskom spracovaní Jany Hevešiovej. V sobotu 29. júna o 13.30 h prinesie pôvodnú rozhlasovú hru Juraja Bindzára pre mládež Hlasy v tme a v nedeľu 30. júna o 21.00 h jeho rozhlasovú adaptáciu Modrého vtáka Maurice Maeterlincka pod názvom Cesta za modrým vtákom, dlhá, predlhá, nekonečná," ozrejmila Rusnáková.

Ako dodala, v utorok 2. júla v rámci Ranného ladenia si od 8.00 h na Juraja Bindzára zaspomína redaktorka Soňa Horňáková prostredníctvom niekoľkých jeho autorských piesní, ktoré autor interpretoval pre neho v charakteristickom pezinskom dialekte.

„Televízna Dvojka si Juraja Bindzára pripomenie v pondelok 1. júla o 10.25 h v cykle Pesničkári slovenskí, v ktorom hovoril o prístupe k tvorbe svojich pesničiek a divadelných inscenácií," uzavrela Rusnáková.

Juraj Bindzár zomrel vo veku 76 rokov v pondelok (24. 6.). Posledná rozlúčka s umelcom sa uskutoční v pondelok 1. júla o 12.00 h v banskobystrickom krematóriu.