Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila licencie, uložila i sankcie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

RVR na zasadnutí začala správne konanie v ďalších šiestich prípadoch možného porušenia zákona.

Bratislava 20. februára (TASR) - Na svojom stredajšom zasadnutí Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila licenciu na lokálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby Info kanál Službyt spoločnosti Službyt vo Svidníku. Spoločnosť Mega Max Media dostala licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby ducktv. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Ivana Furjelová.

RVR okrem toho uložila štyri sankcie. Upozornenie na porušenie zákona adresovala vysielateľovi C.E.N. v programovej službe TA3 za nedodržanie zákonného podielu programov s multimodálnym prístupom (desať percent všetkých vysielaných programov) v mesiacoch júl, august a september 2018.

Upozornenie na porušenie zákona dostal tiež vysielateľ TV Piešťany production v programovej službe Piešťany TV, pretože nedodal rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania z 18. júna 2018 v stanovenej lehote, a vysielateľ Slov Media Group v programovej službe Severka za to, že 16. júna 2018 odvysielal štyrikrát program Gréckokatolícky magazín, pričom program zreteľne neoznačil názvom alebo logom sponzora, prípadne odkazom na výrobok alebo službu sponzora na konci programu.

Pokutu 663 eur dostal vysielateľ Novocentrum Nové Zámky v programovej službe TV Nové Zámky, ktorý 25. júna 2018 odvysielal štyrikrát program Počasie a sedemkrát program Šport, pričom programy zreteľne neoznačil názvom sponzora alebo logom sponzora, prípadne odkazom na výrobok alebo službu sponzora na konci programov.

RVR na zasadnutí začala správne konanie v ďalších šiestich prípadoch možného porušenia zákona.