Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Rada pre vysielanie a retransmisiu pridelila frekvencie 6 vysielateľom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Tri frekvencie získal vysielateľ Rádio Lumen, spol. s r.o. Ten tak môže rozšíriť pokrytie svojej rovnomennej rozhlasovej stanice v Novom Meste nad Váhom, Medzilaborciach a Stropkove.

Bratislava 23. mája (TASR) – (RVR) pridelila v stredu voľné rozhlasové frekvencie šiestim vysielateľom. Prideleniu frekvencií na terestriálne rozhlasované vysielanie predchádzalo utorkové (22.5.) vypočúvanie záujemcov. TASR informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Najviac frekvencií (22) získal vysielateľ TAM ART PRODUCTIONS, s.r.o. Na nich už v súčasnosti vysiela programovú službu Rádio Jemné. "Keďže je však držiteľom licencie na vysielanie už 16 rokov, zo zákona ju nie je možné viac predĺžiť a o frekvencie sa musela uchádzať opätovne," vysvetlila Michelčíková.

Tri frekvencie získal vysielateľ Rádio Lumen, spol. s r.o. Ten tak môže rozšíriť pokrytie svojej rovnomennej rozhlasovej stanice v Novom Meste nad Váhom, Medzilaborciach a Stropkove. "Prvú frekvenciu si vysielateľ skoordinoval individuálne, dva kmitočty na severovýchode Slovenska sú uvoľnené po spoločnosti Rádio Kiss, s.r.o., ktorá sa ich vzdala vlani na jeseň," priblížila Michelčíková.

Ďalšie dve frekvencie uvoľnené po Rádiu KISS Rada pridelila rada spoločnosti GES Slovakia, s.r.o. Vďaka tomu môže Rádio Anténa Rock rozšíriť svoje pôsobenie do Rožňavy a Sniny. O dve frekvencie rozšíri svoje pokrytie aj vysielateľ C.S.M. Group s.r.o., ktorý poskytuje programovú službu Rádio Aktual. Po jednej frekvencii získala spoločnosť Intersonic Rádio Viva, s.r.o. (RADIO VIVA) a nový vysielateľ Šírava, s.r.o.

Nepridelená ostala frekvencia 99,6 MHz Žarnovica, keďže sa o ňu neprihlásil žiaden záujemca. Frekvenciu Rada vlani v máji odňala z dôvodu nevyužívania spoločnosti Radio One s.r.o. "Spoločnosť Iniciatíva, s.r.o., ktorá sa pôvodne uchádzala o štyri frekvencie, svoju žiadosť o ich pridelenie zobrala späť," dodala Michelčíková.