Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Miro Žbirka uvedie narodeninové koncerty v Prahe aj Bratislave

Spevák Miroslav Žbirka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mirov splnený sen, ktorým bolo nahrávanie v legendárnom Abbey Road Studio2 už priniesol výsledok v podobe dvoch nahratých a kompletne zmixovaných skladieb.

Bratislava 2.augusta (TASR) - Legenda slovenskej populárnej hudby Miro Žbirka oslávi v októbri šesťdesiate narodeniny, k tomuto jubileu počas celého roka chystá a rozbaľuje darčeky pre seba aj pre svojich fanúšikov.

V týchto dňoch Miro v Bratislave usilovne skúša špeciálny program s bývalým spevákom britskej skupiny Yes Jonom Andersonom a symfonickým orchestrom Capella Istropolitana pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša, ktorý v stredu 8. augusta predstavia počas sprievodného programu olympiády v londýnskom divadle Sadler's Wells na Rosebery Avenue.

Mirov splnený sen, ktorým bolo nahrávanie v legendárnom Abbey Road Studio2 už priniesol výsledok v podobe dvoch nahratých a kompletne zmixovaných skladieb. Momentálne práve intenzívne vyberá, ktorá z nich sa stane novým singlom a objaví sa v slovenskom, ale aj anglickom éteri. Tieto skladby sa s kompletnou diskografiou a špeciálnymi bonusmi stanú súčasťou špeciálneho boxu, ktorý vyjde na jeseň ako ďalší z darčekov pre Mira a jeho fanúšikov. Vznikne tak exkluzívna kompilácia, ktorá zmapuje Mirovu hudobnú kariéru od začiatkov až po súčasnosť.

K narodeninovému koncertu v pražskej O2 aréne - Miro Žbirka - Happy Birthday (8. novembra) pribudne na veľké a intenzívne žiadosti slovenských fanúšikov aj výnimočný koncert v bratislavskej Slovnaft aréne. Ako darček sebe aj svojim fanúšikom odohrá Miro špeciálny koncert so symfonickým orchestrom, svojou kapelou a mnohými hosťami, ktorých mená však zatiaľ ešte drží v tajnosti. Najväčšie hity predstaví v tradičnom, symfonickom, rockovom ale aj akustickom prevedení. Decembrový narodeninový koncert bude jediným exkluzívnym koncertom na Slovensku.