Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Míša Růžičková pripravila pre bratislavské deti diskotéku

Míša Růžičková se venuje deťom už desať rokov, so svojou šou cestuje po celej Českej republike. Spieva a tancuje s nimi aj na televíznej obrazovke.

Bratislava 23. februára (TASR) – Bratislavský Dom kultúry Ružinov ponúkne deťom v nedeľu 24. februára česko-slovenskú zábavnú šou s názvom Spievame a tancujeme s Míšou. Míša Růžičková v nej predstaví svoje nové cédečko s detskými pesničkami, ktoré nahrala po slovensky v spolupráci s Bratislavským detským zborom.

Míšu poznajú české deti ako ich najlepšiu kamarátku, ktorá s nimi spieva, tancuje a vymýšľa pre ne nové pesničky. V nedeľu sa s novým cédečkom a DVD predstaví aj slovenským chlapcom a dievčatám, pre ktorých chce byť rovnako výbornou kamarátkou. Spoločne s Míšou zaspieva Bratislavský detský zbor pod vedením Roberta Tišťana. Krstným otcom cédečka a hosťom koncertu bude známy spevák a skladateľ Jaromír Nohavica. Míša si na pódium pozve aj deti z hľadiska, aby spoločne nové cédečko pokrstili.

Míša Růžičková se venuje deťom už desať rokov, so svojou šou cestuje po celej Českej republike. Spieva a tancuje s nimi aj na televíznej obrazovke. V programoch Cvičíme s Míšou si mohli deti zacvičiť na obrazovkách Českej televízie v Dobrom ráne a v súčasnosti na satelitnom kanáli CS Film alebo najnovšie na TV Polar.

"Práca s deťmi a tvorba pre ne ma veľmi baví, sama mám tri deti. Vydanými CD a DVD chcem dosiahnuť, aby sa deti aktívne hýbali a nesedeli iba pri televízore. Bude to moje prvé vystúpenie na Slovensku a verím, že získam pre svoju myšlienku ďalšie deti a ich rodičov. Veľa mamičiek zo Slovenska si u mňa objednávalo a objednáva moje CD a DVD, aj preto som vydala album v slovenčine a verím, že k bratislavskému koncertu pribudnú čoskoro aj ďalšie," uviedla Míša pre TASR.

Míša Růžičková vydala už sedem pesničkových albumov pre deti. Najnovší z nich, ktorý vyšiel pod názvom Spievame a tancujeme s Míšou, je nahraný v slovenčine, aby si české a slovenské deti boli zase o niečo bližšie. Cédečko ponúka pesničky pre chlapcov a dievčatá vo veku dva až deväť rokov, medzi nimi Hádaj, kto to je, Zebra, Orangutan, Klokaník, Na výlet, Kamarát, Chrobáčik, Semafor či Hasičská. Takmer k všetkým pesničkám sú nakrútené videoklipy, ktoré vyšli na DVD. Podľa klipov si môžu deti zatancovať, zacvičiť, zaspievať, ale predovšetkým aktívne sa hýbať. Pesničky sú akýmsi návodom pre materské a základné školy, ale aj pre mamičky s deťmi, ktoré si rady zatancujú.

Krstný otec cédečka, pesničkár, skladateľ, textár, gitarista a hráč na heligónke Jaromír Nohavica (*7.6.1953, Ostrava) začínal ako textár, spolupracoval so skupinami Atlantis, Noe, Majestic, písal texty pre Petra Němca, Věru Špinarovú a Mariu Rottrovú.