Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na Magio pláži bude aj nový film o tanečnej skupine The Pastels

The Pastels, archívna snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Súčasťou letného filmového projektu sú premietacie autobusy Bažant Kinematograf, ktoré pokračujú na ceste po slovenských mestách.

Bratislava 15. júla (TASR) – V podobe letného filmového festivalu pod holým nebom sa v sobotu 14. júla začali projekcie na bratislavskej Magio pláži. Tradičné voľne prístupné večerné premietanie filmov je na pravom brehu Dunaja.

"Ôsma filmová sezóna prinesie 26 filmových večerov a potrvá do 17. augusta. Vždy od soboty do stredy ponúkne rôznorodý výber kvalitných a úspešných filmových titulov z posledného obdobia, špeciálne filmové uvedenia aj filmové novinky. Uzavrie ju filmový muzikál Moulin Rouge v obnovenej slovenskej premiére," informuje koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.

V pondelok (16.7.) je v programe tohtoročný hudobno-tanečný film Backstage (réžia Andrea Sedláčková, Slovensko, Česko) o známej tanečnej skupine The Pastels, ktorá sa riadi heslom Ži svoj život!

Nasledujúce dva večere sa návštevníci zasmejú na komédiách. Najskôr to bude takmer dvojhodinová zábava s francúzskym filmom Kým nás svadba nerozdelí (r. Eric Toledano, Olivier Nakache, 2017).

V stredu (18.7.) ich rozveselí komédia Kráľ Belgičanov (r. Peter Brosens, Jessica Woodworth, Bulharsko, Belgicko, Holandsko, 2016) o neuveriteľnej ceste jedného panovníka. Ten na štátnej návšteve v Istanbule sa dozvie, že sa jeho krajina rozpadla a musí sa ihneď vrátiť domov, aby zachránil svoje kráľovstvo.

Súčasťou letného filmového projektu sú premietacie autobusy Bažant Kinematograf, ktoré pokračujú na ceste po slovenských mestách.

Informácie o filmoch a program je na www.kinematograf.sk.