Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na festivale ASTORKA 2017 sa predstavia aj divadelníci z Talianska

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Program 13. ročníka festivalu sa začína v utorok 24. októbra. Hosťami tohtoročného podujatia sú známe české súbory, ale aj budapeštianske divadlo.

Bratislava 20. októbra (TASR) – Tohtoročný divadelný festival Astorka 2017 prinesie i predstavenie talianskeho súboru Teatro delle Albe z Ravenny. Ich inscenáciu Hukot vody, inšpirovanú osudom tisícov migrantov každoročne umierajúcich vo vlnách Stredozemného mora, si návštevníci festivalu budú môcť pozrieť v stredu 25. októbra.

"Inscenácia bude síce v taliančine, ale bude použité titulkové zariadenie," informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý je zriaďovateľom organizátora festivalu, Divadla Astorka Korzo '90.

Program 13. ročníka festivalu sa začína v utorok 24. októbra. Hosťami tohtoročného podujatia sú známe české súbory ako napríklad Dejvické divadlo či Švandovo divadlo, ale aj budapeštianske divadlo Katona József Színhás.

Popri hlavnom programe je pripravený aj sprievodný program - scénické rozhovory, koncerty, výstavy i premietania filmov.