Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Na výstave v New Yorku možno vidieť svet očami fotografa M. Svítoka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Vystavené snímky tvoria mozaiku aktuálneho diania na Slovensku a v zahraničí, zachyteného slovenskými fotografmi v období od augusta 2015 do augusta 2017.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Medzi výberovými fotografiami ocenených a víťazných prác SLOVAK PRESS PHOTO sa nachádza aj fotografia Michala Svítoka. Výstava sa koná v priestoroch Stálej misie Slovenskej republiky pri OSN v New Yorku.

"Vďaka práci v agentúre mám možnosť dostať sa na také miesta a podujatia svetového významu, ku ktorým by som bežne prístup nemal," uviedol Svítok. Vedúci obrazovej redakcie TASR na jednej z ocenených snímok zachytáva športovca Mateja Tótha na olympiáde v Riu.

Výstavu otvoril v stredu (5.9) predseda 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN Miroslav Lajčák spolu s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom SR Michalom Mlynárom a riaditeľkou SLOVAK PRESS PHOTO Janou Garvoldtovou. Vystavené snímky tvoria mozaiku aktuálneho diania na Slovensku a v zahraničí, zachyteného slovenskými fotografmi v období od augusta 2015 do augusta 2017.

Kolekcia fotografií rôznych žánrov zobrazuje momenty z každodenného života, portréty ľudí z celého sveta, kultúrne a športové podujatia či prírodné scenérie.

Výstava potrvá do 14. septembra.