Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Topfest prídu americkí Ill Nińo a český Kabát

Foto: TASR/Maroš Mareček

K zatiaľ potvrdeným skupinám Godsmack, Slobodná Európa, Konflikt, IMT Smile, speváčkam Anete Langerovej a Zuzane Smatanovej pribudli na piatok a sobotu 29. a 30.júna ďalšie skvelé kapely

Bratislava 18. marca (TASR) - Prvý prázdninový víkend patrí už tradične najväčšiemu rockovému festivalu u nás pod názvom Topfest, ktorý sa tento rok presťahoval na Letisko Piešťany. K zatiaľ potvrdeným skupinám Godsmack, Slobodná Európa, Konflikt, IMT Smile, speváčkam Anete Langerovej a Zuzane Smatanovej pribudli na piatok a sobotu 29. a 30.júna ďalšie skvelé kapely - americká Ill Nińo a český Kabát. TASR informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Mení sa priestor festivalu, mení sa zloženie skupín, ale jedna vec sa za všetky doterajšie ročníky Topfestu nezmenila - 9.ročník festivalu znamená zároveň aj deviatu účasť megaúspešnej českej skupiny Kabát, aj tento rok s ocenením zlatý Český slávik. Na najvyššej priečke tejto ankety skončili už celkovo sedemkrát, takže sa tým zároveň stali štvrtým najúspešnejším interpretom tejto ankety v histórii bez ohľadu na kategóriu.



„Účasť „kabátov“ na našom festivale už považujem za tú najpríjemnejšiu samozrejmosť. Verím, že tak ako ja si aj naši fanúšikovia už nevedia predstaviť Topfest bez tejto skupiny. Majú za sebou úspešné minuloročné turné, tak som sám zvedavý s akým programom sa predstavia svojmu najvernejšiemu festivalovému publiku,“ uviedol pre médiá organizátor festivalu Dušan Drobný z Agentúry Duna.

Ďalšou ohlásenou skupinou na festivale je jedna z najúspešnejších amerických nu-metalových, alebo tiež latino-metalových skupín Ill Nińo. Šestica založená koncom roka 1999 síce oficiálne pochádza z New Jersey, ale nezaprie ani svoje mexické korene, ktoré skvele pretavujú do zmiešaných anglicko-španielskych textov. K tomu vynikajúci vokál speváka Cristiana Machada a tvrdé hardcorové rify s chytľavými bicími a perkusiami. Ich posledný radový album Dead New World vyšiel v októbri 2010. Medzi ich najznámejšie skladby patria How Can I Alive, What Comes Around, This Time’s For Real či What You Deserve.



Vstupenky na festival Topfest 2012 sú v predaji v sieti Ticketportal, cena jednodňovej vstupenky je 25,- eur, dvojdňová permanentka je v cene 40,-eur a limitovaný počet VIP permanentiek za cenu 70,- eur. V ponuke je aj výhodnejšia trojdňová vstupenka zahrňujúca Topfest Plus, v rámci ktorého vystúpia po prvý raz na Slovensku Guns N' Roses. Festival Topfest sa koná v prvý prázdninový víkend 29. a 30.júna, festival Topfest Plus s koncertom Guns N' Roses o dva týždne neskôr v piatok 13.júla, oba festivaly na Letisku Piešťany.