Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na Týždni slovenských knižníc aj náš najmladší spisovateľ

Malých ale aj veľkých priaznivcov literatúry by malo do knižnice prilákať už úvodné podujatie, ktoré bude v pondelok 26. marca.

Zvolen 21. marca (TASR) - Beseda a autiogramiáda s najmladším slovenským spisovateľom, ale aj výstava fotografií Banskej Štiavnice a Noc s Andersenom budú najlákavejšie podujatia Krajskej knižnice Ľ. Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene v rámci Týždňa slovenských knižníc (TSK). Aktivity sa uskutočnia v týždni od 26. do 30. marca.

Malých ale aj veľkých priaznivcov literatúry by malo do knižnice prilákať už úvodné podujatie, ktoré bude v pondelok 26. marca. V študovni knižnice sa na besede a následnej autogramiáde predstaví 11-ročný Christián Ježík, ktorý je považovaný za najmladšieho slovenského spisovateľa. Vlani vydal svoju prozaickú prvotinu s názvom Každý máme svojho anjela.

V stredu, 28. marca bude v KKĽŠ ďalšia beseda, tento raz s dvojicou autoriek Evou Bacigálovou a Vladislavou Hoffmanovou. Prednedávnom vydali medializovanú knihu Odsúdený, ktorú napísali na základe skutočného príbehu vyliečeného narkomana.

Vo štvrtok 29. marca predpoludním sa uskutoční už tradičná korunovácia kráľa detských čitateľov a po obede stretnutie s novinárkou a fotografkou Monikou Necpálovou, ktorá vyrozpráva svoje zážitky zo stáže v Bruseli.

Už v pondelok bude v knižnici sprístupnená aj výstava Banská Štiavnica vo fotografii, ktorej autorom je mladý fotograf zo Zvolena Jaroslav Cips.

Tak ako každý rok a teraz knižnica pristúpi k odpusteniu sankčných poplatkov pre zábudlivcov, ktorí nestihli včas odovzdať zapožičané knihy.

Jedným z vrcholov aktivít Týždňa slovenských knižníc v KKĽŠ bude Noc s Andersenom. V knižnici z piatku, 30. marca, na sobotu 31. marca, prenocuje asi 30 detí z tamojších základných a materských škôl. Deti čaká nielen netradičná noc medzi stovkami kníh, ale aj prechádzka historickým Zvolenom, čítanie rozprávok, tvorivé dielne a rozprávkový hosť.