Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Neil Young sprístupní na internete všetky svoje piesne. Vrátane nových

Na snímke americký hudobník a skladateľ Neil Young. Foto: TASR/AP

Archív siaha od súčasnosti až do roku 1963, keď Youngovi vyšiel v Kanade prvý album.

Los Angeles 16. novembra (TASR) - Kanadský rockový hudobník a spevák Neil Young sprístupní v decembri na internete zadarmo všetky svoje doterajšie piesne. Sedemdesiatdvaročný kanadský hudobník oznámil vo štvrtok na sociálnej sieti Facebook, že celé svoje hudobné portfólio sprístupní 1. decembra. V rovnaký deň zároveň vyjde aj jeho nový album The Visitor, priblížila agentúra AP.

Young v príspevku prisľúbil, že vo zverejnenom archíve budú môcť jeho fanúšikovia "okúsiť všetky skladby, ktoré vydal", a to "v najvyššej možnej kvalite", akú im umožnia ich prehrávače.

V poznámke zverejnenej v archíve na Youngovej oficiálnej stránke sa zasa uvádza, že fanúšikovia si budú môcť prezerať detaily všetkých jeho vydaných aj pripravovaných albumov. Archív siaha od súčasnosti až do roku 1963, keď Youngovi vyšiel v Kanade prvý album.

The Visitor bude v poradí druhým štúdiovým albumom, ktorý kanadský rocker nahral spoločne s americkou rockovou skupinou Promise of the Real, ktorej frontmanom je spevák a gitarista Lukas Nelson.