Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

ZOMREL DOKTOR Z HÔR: Rauchovi zlyhalo srdce, pád bol už len dôsledkom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemecký herec bol od roku 1999 v úlohe kapitána výletnej lode Jakoba Paulsena tvárou obľúbeného nemeckého seriálu Loď snov, bodoval v ostatných rokoch aj ako lekár v televíznom seriáli Doktor z hôr.

Mníchov 12. marca (TASR) - Príčinou úmrtia nemeckého herca Siegfrieda Raucha, ktorý v nedeľu južne od Mníchova spadol na schodoch, bolo podľa záverov pitvy zlyhanie srdcovej činnosti.

Na rozdiel od pôvodnej verzie tak z informácií umelcovho manažéra Michaela Jodla vyplýva, že Rauch najskôr skolaboval a potom spadol na schodoch krátko po návšteve u hasičov v Obersöcheringu, kde žil štyri desaťročia. Pád tak nebol samotnou príčinou úmrtia 85-ročného herca, uviedla agentúry DPA.

Rodák z bavorského Landsbergu am Lech, ktorý bol od roku 1999 v úlohe kapitána výletnej lode Jakoba Paulsena tvárou obľúbeného nemeckého seriálu Loď snov (Traumschiff), bodoval v ostatných rokoch aj ako lekár Roman Melchinger v inom televíznom seriáli - Doktor z hôr (Der Bergdoktor) známom aj slovenským divákom.

Pamätnú seriálovú postavu vytvoril herec už v roku 1977 v televíznej adaptácii románu Johannesa Maria Simmela Nemusí to byť vždy kaviár (Es muss nicht immer Kaviar sein).

Umelec, ktorý ako jeden z mála nemeckých hercov nakrúcal aj v zámorskej "továrni na sny" - v Hollywoode, tak v bohatej filmografii zanechal aj snímky ako Le Mans (po boku Steva McQueena) a zahral si aj vo filmoch Patton režiséra Franklina J.Schaffnera, či medzinárodných hviezdne obsadených vojnových produkciách v réžii Johna Sturgesa, Georgea P. Cosmatosa i Samuela Fullera (The Eagle Has Landed, Escape to Athena, The Big Red One). Spolupracoval však aj s ďalšími zahraničnými režisérmi vrátane Jeana Delannoya či Zbyňka Brynycha.

Siegfried Rauch, ktorý bol laureátom viacerých ocenení, sa objavil okrem iného aj v niekoľkých epizódach voľného seriálu kriminálnych príbehov Miesto činu, či romantických filmoch podľa románových predlôh Rosamnunde Pilcherovej a Utty Danellaovej.