Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nitrianska galéria predstaví výtvarný projekt Lay-off

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Hosťom výstavy bude český umelec Tomáš Roubal, ktorý sa vo svojej sochárskej tvorbe venuje rôznym sociálnym a kultúrnym fenoménom.

Nitra 13. decembra (TASR) – Nitrianska galéria sprístupní vo štvrtok výstavu výtvarníka Juraja Rattaja s názvom Lay-off. Vo výstavnom priestore Galérie mladých bude umelec prezentovať témy zo svojho doktorandského štúdia a predstaví prvú časť svojho projektu Decelerácia.

Rattaj sa vo svojej tvorbe zaoberá automatizovanými procesmi a efektivitou, ktorá sľubuje viac času pre kreativitu, regeneráciu a osobný rozvoj. "Pýta sa, či tento prísľub nie je iba ilúziou a či neprinesie akurát nové zväzujúce mechanizmy," uviedol kurátor výstavy Róbert Repka.

Hosťom výstavy bude český umelec Tomáš Roubal, ktorý sa vo svojej sochárskej tvorbe venuje rôznym sociálnym a kultúrnym fenoménom. "Jeho prístup k materiálu, ako aj finálna formálna podoba evokujú primitívne či praveké výtvarné zobrazenia. Účelová jednoduchosť jeho diel je zintenzívnená výberom surových materiálov, ako betón či kov," povedal Repka. Ako doplnil, výstava Lay-off potrvá v Galérii mladých do 27. januára.