Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Organizátori Ceny Oskára Čepana predstavili 24. ročník súťaže

Na archívnej snímke minuloročná víťazka súťaže Cena Oskara Čepána 2018 Emília Rigová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Do súťaže sa môžu zapojiť vizuálni umelci do 40 rokov. Účasť v súťaži nie je obmedzená konkrétnym výtvarným médiom.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Organizátori Ceny Oskára Čepana (COČ) predstavili 24. ročník súťaže. Účastníkov piatkového podujatia oboznámili s novými členmi medzinárodnej odbornej poroty, s katalógom COČ a vizuálom aktuálneho ročníka. Prihovorila sa im aj minuloročná laureátka ocenenia Emília Rigová, ktorá je na dvojmesačnom rezidentskom pobyte v New Yorku.

"Podujatie COČ sa uskutočnilo v dvoch hlavných bodoch. Prvý nás vrátil do minulosti. Pozreli sme sa späť na COČ 2018, a to pri príležitosti krstu katalógu tejto ceny. Je to katalóg s autorskými textami a predstavením štyroch finalistov. Medzi nimi je aj minuloročná víťazka. Pozreli sme sa aj do budúcnosti. Venovali sme sa tiež roku 2019. Predstavili sme si členov poroty a partnerskú organizáciu. Tou sa na tento rok stala Východoslovenská galéria v Košiciach," povedala pre TASR jedna z organizátoriek podujatia Zuzana Golianová.

Do súťaže sa môžu zapojiť vizuálni umelci do 40 rokov. Účasť v súťaži nie je obmedzená konkrétnym výtvarným médiom. Termín podania prihlášok do tohto ročníka sa posunul na 30. apríla. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.