Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Parov Stelar Band zahrajú v NTC Sibamac Aréne

Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu známeho ako electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum 'n' bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia.

Bratislava 3. júla (TASR) - Bratislava v septembri zažije reprízu minuloročného vystúpenia electroswingového projektu Parov Stelar Band. Zoskupenie, ktoré v októbri 2011 vypredalo Majestic Music Club (MMC), vystúpi 21. septembra v NTC Sibamac Aréne. TASR informovala za organizátora koncertu Silvia Turnerová.

Ako ďalej uviedla, pre zmenu priestoru sa interpret a usporiadateľská agentúra Ore Pole rozhodli najmä pre zvýšený divácky záujem oproti minulému roku. "Vstupenky zakúpené do MMC, ktoré bolo pôvodne plánované aj pre tento rok, zostávajú v platnosti," dodala.

Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu známeho ako electroswing, ktorý kombinuje house, electro či drum 'n' bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia. Autorom a dušou projektu je 38-ročný Marcus Füreder, ktorý žije a pracuje v rakúskom Linzi.

Začínal ako DJ Plasma a až neskôr si začal hovoriť Parov Stelar. V roku 2005 pribral živú kapelu a postupne sa s ňou vypracoval na jednu z najoceňovanejších svetových hviezd v oblasti elektronickej hudby.