Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Čínsky národný cirkus príde po desiatich rokoch opäť na Slovensko

Ilustračné foto Foto: TASR

Obdivovatelia akrobacie budú mať príležitosť sledovať šou so žonglovaním, taniermi roztočenými nad hlavami umelcov, hadích mužov a ženy, zápasy a simulácie zvieracích pohybov v bojových tancoch.

Bratislava 31. júla (TASR) - Svetová akrobatická šou Čínsky národný cirkus vyráža na veľké turné po Európe. Po 10 rokoch opäť zavíta na Slovensko. S novým predstavením Feng Shui - Životná harmónia sa predstaví v hlavnom meste SR na budúci rok 20. marca v Aegon aréne NTC. TASR informovala Eva Gažová z NOGUP Agency Slovakia.

Nový program uvedie svetoznáme umelecké teleso na šiestich predstaveniach v Českej republike a exkluzívne i na jednom predstavení na Slovensku. "Diváci sa môžu tešiť na najlepších akrobatov z Číny, ktorí predvedú bezkonkurenčnú a neopakovateľnú šou, základ ktorej vychádza z tradície staršej ako 2000 rokov," doplnila.

Turné Feng Shui sa skladá z viac než 120 predstavení v Nemecku, Rakúsku, Holandsku, Švajčiarsku, ČR a po dlhom čase aj na Slovensku. Obdivovatelia akrobatického umenia budú mať príležitosť sledovať šou so žonglovaním, taniermi roztočenými nad hlavami umelcov, hadích mužov a ženy, zápasy a simulácie zvieracích pohybov v bojových tancoch. "Chvíľami nadobudnú pocit, že gravitačné zákony prestali fungovať," dodala s tým, že jednotlivé čísla sú prepojené pútavým príbehom, sprevádzané slovom, hudbou napísanou špeciálne pre toto predstavenie.

Tento rok zožal Čínsky národný cirkus so svojím predstavením Hodvábna cesta obrovský úspech u divákov i médií v Českej republike a dvakrát vypredal veľkú sálu pražského Kongresového centra.