Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Ponitrianske múzeum pripravilo na sobotu tvorivé dielne i výstavy

Ponitrianske múzeum Foto: TASR/Henrich Mišovič

Návštevníci si môžu pozrieť sedem expozícií, ktoré sú venované dejinám, prírode i výtvarnému umeniu.

Nitra 12. mája (TASR) - Výstavy, rozprávanie o práci muzeológov, prednášky a ďalšie aktivity ponúkne podujatie Noc múzeí a galérií v Ponitrianskom múzeu v Nitre. Ako informovali organizátori, program sa v sobotu (13. 5.) začína už popoludní a potrvá až do večerných hodín.

Sprístupnené budú všetky aktuálne výstavy. Návštevníci si tak môžu pozrieť sedem expozícií, ktoré sú venované dejinám, prírode i výtvarnému umeniu. "Súčasť sprievodných aktivít bude napríklad rozprávanie o postupoch pri reštaurovaní zbierkových predmetov i prednáška Migranti zo severu, ktorá nadväzuje na aktuálnu výstavu V hniezde - Život vtákov. Popularizátor bábkového divadla Matej Šiška zasa pripravil interaktívne podujatie Čaro tradičných bábok," uviedlo múzeum.

Pre návštevníkov je pripravený aj výchovno-vzdelávací program Načo sú nám múzeá? aj interaktívne podujatie Po stopách slimáka Kamila venované odkrývaniu tajomstiev múzea a hľadaniu pokladov. "Chýbať nebudú ani viaceré tvorivé dielne zamerané na históriu, umenie a rôzne výtvarné techniky," doplnili organizátori.