Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Vďaka projektu sa vyše 10.000 detí dostalo na divadelné predstavenia

Ilustračná foto Foto: TASR

Deti mohli navštíviť známe divadlá v okresných a krajských mestách.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Projekt So Slovnaftom do divadla - s využitím kultúrnych poukazov Ministerstva kultúry SR má za sebou rok fungovania. Za 12 mesiacov umožnil viac ako 10.000 chlapcom a dievčatám dostať sa na detské predstavenia vo vybraných slovenských divadlách, kam ich prepravilo viac ako 200 autobusov.

Deti mohli v prvom roku úspešného projektu navštíviť Malú scénu STU v Bratislave, Jókaiho divadlo v Komárne, Divadlo Thália a Bábkové divadlo v Košiciach. Celkovo na návštevu divadiel využili viac ako 27.000 kultúrnych poukazov vydaných ministerstvom kultúry.

Projektu sa podľa oboch zapojených inštitúcií darí napĺňať hlavný cieľ - umožniť žiakom základných škôl, situovaných v obciach a v menších mestách, návštevu divadelných predstavení v kvalitných divadlách okresných a krajských miest na Slovensku.

Ministerstvo kultúry participuje na projekte vo forme zabezpečenia dostupnosti kultúrnych poukazov pre žiakov základných škôl v školskom roku. Spoločnosť Slovnaft na svoje náklady zabezpečuje prepravu žiakov zapojených škôl do vybraných divadiel. Projekt bude pokračovať aj v nasledujúcom roku.