Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Prvé divadlo v angličtine sa predstaví Ženským zákonom

eho premiéra bude vo štvrtok 7. júna v priestoroch divadla Ateliér Babylon.

Bratislava 6. júna (TASR) - Tajovského inscenáciou Ženský zákon s anglickým názvom Tajovsky ruulezz! sa predstaví nové bratislavské divadlo Bridgin'Drama. Jeho premiéra bude vo štvrtok 7. júna v priestoroch divadla Ateliér Babylon.

Podľa Petra Scherhaufera, projektového manažéra nového súboru založeného domácimi a zahraničnými lektormi angličtiny z jazykového centra the Bridge je to vôbec prvý preklad Tajovského hry do angličtiny. Režijne sa pod Tajovsky ruulezz! podpísala absolventka Vysokej školy múzických umení Zuzana Bírešová a herecké konzultácie poskytla lektorom angličtiny profesionálna herečka Lucia Hurajová. Táto inscenácia nie je prvým stretnutím lektorov the Bridge s divadlom. Niektorí z nich už absolvovali scénické čítanie diel Shakespeara aj súčasnej autorky Hillary Fannin v bratislavskej Medickej záhrade a na dunajskej pláži.

"Našim cieľom je otvoriť študentom dvere k angličtine. Objavovať cez ňu umenie je totiž výborný spôsob ako si zlepšiť jazykové schopnosti," zdôvodnila Klaudia Bednárová z jazykového centra the Bridge.

Predstavenia prvého divadla výlučne v angličtine sú určené nielen zahraničným turistom, ale najmä domácim stredoškolákom, pretože v Tajovského inscenácii sa spája povinné čítanie s angličtinou. Od septembra plánuje Bridgin'Drama hosťovať pred školákmi po celom Slovensku.

Novému projektu pomohla bratislavská časť Staré Mesto a reprízy Tajovského hry si budú môcť diváci pozrieť počas letných mesiacov v Zichyho paláci.