Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Richarda Müllera čaká náročná jeseň

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Známy umelec bude začiatkom budúceho mesiaca koncertovať po Slovensku i Čechách.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Spevák a skladateľ Richard Müller po vystúpeniach na letných festivaloch začína pracovnú jeseň. Na začiatku októbra vystúpi na oslavách 60. narodenín Michala Horáčka v Prahe. Na dvoch koncertoch 2. a 3. októbra v Štátnej opere budú skvelému textárovi okrem Richarda gratulovať Petr Hapka, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Michael Kocáb, Lucie Bílá a ďalší interpreti.

Richard Müller si na spoluprácu s Michalom Horáčkom spomína s radosťou. „Bol to pre mňa nezabudnuteľný zážitok a fascinujúce obdobie môjho profesionálneho života. Nielen spolupráca, ale aj samotné koexistovanie, keď som prišiel do Prahy k Michalovi alebo zavolal Petrovi. On hneď nasadol do svojho džípu a prifrčal pre mňa. Chodili sme po Prahe, predstavil mi najlepšie reštaurácie. Nadránom sme si u neho púšťali nové skladby,“ zaspomínal spevák.

Na Slovensku úradujúci zlatý Slávik Richard Müller odpáli na dvoch koncertoch s názvom Koniec sveta 12. decembra v Bratislave a 21. decembra v Košiciach. Richard bude hlavnou hviezdou jedinečnej akcie, na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a v košickej Steel Aréne si na jednom pódiu zaspieva s Ivanom Táslerom.

„Mám pocit, že s Ivanom sme boli kamaráti vždy. Len občas sa stávalo, že vyletelo slovo, ktoré sa v tlači odprezentovalo inak, ako sme to mysleli a na niektoré výstupy sme boli možno trochu precitlivení. Momentálne cítim, že je to za nami. S Ivanom sa vždy rád stretnem a porozprávam o muzike. Mne sa veľmi páči, akým spôsobom robí pesničky,“ dodal pre médiá spevák.

Koncert Koniec sveta podporia okrem Richarda Müllera a Ivana Táslera aj speváčka Jana Kirschner či skupina Horkýže Slíže. Českú republiku zastúpi šarmantný spevák David Kraus. Aby toho nebolo málo, v najbližších dňoch bude nakrúcať klip k pesničke Pichľavá, ktorá je tretím singlom z albumu Ešte.