Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Rock'n'popmuseum v nemeckom Gronau chystá výstavu o Jimi Hendrixovi

Jimi Hendrix Foto: TASR/AP

Otvorenie výstavy je naplánované na 22. novembra a potrvá do 3. marca 2013.

Gronau 9. novembra (TASR) - Nedožité 70. narodeniny predčasne zosnulého gitarového mága Jimiho Hendrixa pripomenie osobitá výstava s názvom Odviate vetrom - Jimi Hendrix a Fehmarn Festival, ktorú 22. novembra otvoria v Gronau v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Výstava, ktorá ponúkne fotografie i videozáznamy kultového hudobníka z jeho posledného vystúpenia na chaosom poznačenom festivale Love & Peace na ostrove Fehmarn v Severnom mori v roku 1970, potrvá do 3. marca 2013.

Záujemcovia ju nájdu v miestnom zariadení s názvom "rock'n'popmuseum", čo je jediná inštitúcia svojho druhu v Európe, venujúca sa aj s využitím najmodernejších mediálnych technológií výlučne histórii populárnej hudby v 20. storočí.

V priestoroch múzea, ktoré otvorili 21. júla 2004, sa nachádza i trvalá expozícia, plná exponátov, ilustrujúcich pohyby na hudobnej scéne od roku 1877 až do súčasnosti. Nechýbajú fotografie a videozáznamy, informácie o jednotlivých hudobných žánroch, veľkých osobnostiach scény a spoločenských udalostiach, prirodzene ani exponáty ako gitara Peta Townshenda, piliera skupiny The Who, rukavice hollywoodskej divy Marlene Dietrichovej, či košeľa Jimiho Hendrixa.