Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Rodičia Majka Spirita mu pokrstili DVD a aj jeho samého

Mama rapera Majka Spirita pokrstila nielen jeho DVD Nový človek, ale aj jeho Foto: ACCESS Production

Manželia Dušičkovci ho pokrstili čistou vodou a ušlo sa aj Majkovi.

Bratislava 25. apríla (TERAZ.sk) - Raper Majk Spirit uviedol v utorok večer do života svoje DVD Nový človek - live, ktoré vzniklo zo živého prenosu krstu jeho albumu Nový Človek. Majk sa ho rozhodol verejnosti predstaviť naozaj unikátnym spôsobom, v kine. Na kinopremiéru DVD si pozval všetkých účinkujúcich, ktorí na krste albumu vystúpili a sú tiež jeho súčasťou. Tesne pred samotným premietaním ho pokrstili naozaj unikátni kmotri.

Člen H16 Michal Dušička, ktorého všetci poznajú pod menom Majk Spirit, si za posledné mesiace získal srdcia mnohých fanúšikov hip hopu. Kým cédéčko pokrstil Fredy Ayisi, na DVD sa rozhodol zavolať dvoch ľudí, ktorí sú v jeho živote najdôležitejší. „Pre každého človeka by mali byť v živote najdôležitejší jeho vlastní rodičia. Tak je to aj u mňa, a preto je mi cťou, že toto DVD pokrstili práve oni. Veď len vďaka nim som tu a môžem robiť to, čo ma naozaj baví,“ povedal Majk Spirit na margo výberu krstných rodičov.

Kinopremiéru DVD spojenú s krstom si pozrelo plné kino v najväčšom petržalskom nákupnom centre. Manželia Dušičkovci ho pokrstili čistou vodou a ušlo sa aj Majkovi. Jeho mama totiž vodu z pohára okrem DVD naliala aj na hlavu svojho syna. „Sme radi, že si na krst pozval práve nás, svojich vlastných rodičov. Je to od neho veľmi pekné. Hoci sme staršia generácia, musíme povedať, že Nového človeka sme prijali s veľkou radosťou, nadšením, že ho počúvame a že nám má čo povedať. A to nehovorím len o nás dvoch, ale aj našich susedoch a známych, ktorí majú toľko rokov ako my,“ povedala Majkova mama, pokrstila DVD a zvyšok vody sa ušiel aj jej synovi. Zároveň zaželala, aby si DVD našlo cestu k čo najviac ľuďom, pretože v sebe ukrýva nielen hudbu, ale aj posolstvo.

Keďže DVD vzniklo z online prenosu krstu CD Nový človek na internete, je to jediný kompletný audiovizuálny záznam. „Krst albumu Nový človek bol prenášaný online a DVD je výsledkom živého prenosu na internete, kde ho videlo približne 10.000 ľudí. Spolu s Majkom sa tešíme, že sa teraz dostane ku každému, kto má rád Majkovu tvorbu,“ povedal Radoslav Tóth zo ziveprenosy.sk, ktorí krst prenášali online na internete. V rámci neho vystúpila slovenská hip hopová špička ako Rytmus, Ego, H16, DJ Grimaso, DJ Vec, tiež Samuel Tomeček s kapelou Milkshejk či tanečníčky z Ladylicious a Vierka Ayisi.