Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Boj s rakovinou sa vyhrať dá, odkazuje speváčka Fragile

skupina Fragile Foto: fragile.sk

Jana Golisová nahrala pre tohtoročnú kampaň pieseň, Kvietok nádeje, ktorú skomponoval Braňo Kostka a text piesne pochádza z pera Jána Štrassera.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Deň narcisov v Bratislave spestrí v piatok 12. apríla 4. ročník Koncertu vďaky. Na podujatí, na ktorom sa Liga proti rakovine (LPR) poďakuje verejnosti, partnerom, dobrovoľníkom a všetkých, ktorí podporujú verejnú finančnú zbierku a celoročné aktivity ligy v prospech onkologických pacientov, ich blízkych i zdravej populácie, vystúpi aj speváčka Jana Golisová.

"Pomáhať ľuďom v núdzi je správne a nesmierne potrebné. Deň narcisov nám to každoročne pripomína," uviedla pre TASR. "Táto zbierka je pre mňa výnimočná svojím dobrým menom a dobrým ovocím práce LPR. Naša skupina Fragile mala už niekoľkokrát možnosť podporiť LPR svojím vkladom a veľmi radi tak urobíme aj v budúcnosti," doplnila a ďalej priznala, že onkologickému ochoreniu sa nevyhla ani jej rodina. So zákerným ochorením bojovali speváčkini starí rodičia a neobišla ani priaznivcov vokálnej skupiny. "Bojuje s ním naša kamarátka a veľká fanynka Fragile - naša Katka, na ktorú v ťažkom boji celá kapela intenzívne myslí."

Jana Golisová nahrala pre tohtoročnú kampaň zbierky pesničku. Kvietok nádeje skomponoval Braňo Kostka, text piesne pochádza z pera Jána Štrassera. Speváčka Fragile hymnu Dňa narcisov naspievala s Bratislavským chlapčenským zborom. "Chlapci boli veľmi zlatí a usilovní. Pri pohľade na nich sa nedá neusmievať," priblížila nahrávanie pesničky s posolstvom pozitívneho myslenia a viery, že všetko zlé sa obráti na dobré. "Verím, že bude dodávať nádej najmä všetkým pacientom, ktorí jej odkaz najviac potrebujú," poznamenala interpretka. Práve počas nahrávania Kvietka nádeje sa k nej dostala aj najkrajšia správa, akú sa pacient bojujúci s onkologickým ochorením môže dozvedieť. "Našej rodinnej kamarátke Erike potvrdili, že sa vyliečila! Nesmierne sa z toho tešíme a je to zároveň povzbudenie pre všetkých. Boj s rakovinou sa vyhrať dá!"

Na Koncerte vďaky ďalej vystúpia Bratislavský chlapčenský zbor, Fragile, Robo Grigorov, Martin Harich, Ivanna Bagová, Marián Bango, Peter Bič Project, Ego a tanečná skupina Credance. Svoju účasť potvrdil aj súťažiaci Česko Slovenskej SuperStar Daniel Šmidák.

Podujatie sa uskutoční na námestí pri Eurovei s oficiálnym začiatkom o 16.00 a trvaním približne do 19.00 hodiny. Súčasťou koncertu bude vo vnútorných priestoroch obchodného centra informačný stánok, v ktorom bude poradenstvo v oblasti prevencie poskytovať Bratislavský spolok medikov. Návštevníci si budú môcť vyskúšať samovyšetrenie prsníkov a semenníkov na maketách, otestovať kapacitu pľúc prostredníctvom spirometra. K dispozícii budú informačné brožúrky LPR.