Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Skupina Hex má dočasne päť členov

Skupina Hex. Foto: NK Factory

Peter Šarkan Novák je dlhoročný kamarát všetkých členov kapely Hex.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Známa a úspešná skupina Hex dočasne rozšírila zloženie. Kapele na koncertoch na poste speváka vypomáha Peter Novák alias Šarkan. Dôvodom je onkologická liečba speváka a zakladateľa skupiny Petra „Ďuďa" Dudáka. Skupina Hex tak pokračuje ďalej v koncertovaní v päťčlennej zostave.  „V lete som absolvoval operáciu a následnú rekonvalescenciu. Teraz podstupujem liečbu onkologického ochorenia, postupne sa dostávam do formy a začínam koncertovať s kapelou. Podľa toho ako môžem, spievam sám alebo spieva Šarkan, prípadne spievame obaja spolu," vysvetľuje spevák, skladateľ a producent Peter Dudák.  

Peter „Šarkan" Novák je dlhoročný kamarát všetkých členov kapely Hex. „S chalanmi sa poznáme desiatky rokov nielen zo zákulisia akcií, ale aj súkromne, sme veľmi dobrí kamaráti. Keď sa na mňa Hexáci obrátili, aby som zaskočil za Ďuďa, neváhal som ani chvíľu pomôcť. Je pre mňa výzva spievať celonárodné hity pred veľkým publikom. Na jednej strane mám veľký rešpekt a na druhej strane si to užívam. Medzi nami v kapele dokonale funguje chémia a reakcie publika sú výborné, dokonca ma Ďuďo aj pochválil," dodáva Šarkan.  

Skupina Hex vznikla v roku 1989 a od tej doby hrá v zložení Peter „Ďuďo" Dudák - spev, gitara, klávesy, Martin „Fefe" Žúži - gitara, Tomáš „Yxo" Dohňanský - basová gitara a Tibor „Tybyke" Szabados - bicie. Prvý koncert odohrali 17. februára 1990 v bratislavskej Petržalke. Dnes majú na konte mnohé významné hudobné ceny a desiatky hitov.

TASR informovala Nora Krchňáková z agentúry NK Factory.