Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Mňága & Žďorp oslavuje 30 rokov, pozdraví aj Bratislavčanov

Skupina Mňága&Žďorp Foto: Facebook Mňága & Žďorp

Kapela hrá v zostave Petr Fiala (gitara, spev), Petr Nekuža (basgitara), Jiří Tibitanzl (saxofóny, klávesy), Martin Knor (gitara, mandolína), Jaromír Mikel (gitara), Marcel Gabriel (bicie).

Bratislava 16. novembra (TASR) - Česká folk rocková kapela Mňága & Ždorp oslávila 30. výročie, ku ktorému si nadelila darček v podobe nového albumu Třínohý pes a koncertného turné Mňága & Žďorp. Osláviť 30 rokov na scéne príde aj do Bratislavy, koncertovať bude 6. decembra v Majestic Music Clube. Spolu s českými a slovenskými hosťami sa predstaví na veľkom mikulášskom narodeninovom koncerte.

Česká skupina Mňága & Žďorp chodí na Slovensko veľmi rada. S obľubou tu hrajú, oslavujú výročia a stretávajú sa s fanúšikmi a svojimi priateľmi. Kapela, ktorej poetické texty o živote a jeho radostiach aj starostiach sú interpretované vo svižnom pesničkárskom rocku, oslávi tento rok 30. výročie.



Kapela hrá v zostave Petr Fiala (gitara, spev), Petr Nekuža (basgitara), Jiří Tibitanzl (saxofóny, klávesy), Martina Knor (gitara, mandolína), Jaromír Mikel (gitara), Marcel Gabriel (bicie).

Na jediný slovenský narodeninový koncert si kapela do Bratislavy prizvala viacero hostí, českými muzikantmi sú Milan Nytra (Buty), Nikola Mucha (Mucha), Milan Cimfe (Krucipüsk) a Fanda Holy (Holy Fanda & the Reverends). Pribudnú aj naši domáci hudobníci Branislav Jobus, Whisky, Michal Kaščák a skupina Chiki liki tu-a.

TASR informovali zástupcovia agentúry Music Press Production.