Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Mukatado nahráva spoločnú pesničku s Lenkou Dusilovou

Foto: TASR

Na pesničke sa textársky podieľal aj Roman Galvánek z kapely O.B.D., bicie v tejto skladbe nahral známy bubeník Martin Valihora.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Bansko-bystrická kapela Mukatado v týchto dňoch hostí vo svojom rodnom meste známu českú speváčku Lenku Dusilovú. Tá sa rozhodla stráviť na Slovensku týždňovú dovolenku, počas ktorej sa interpreti stretávajú aj v nahrávacom štúdiu.

Výsledkom bude spoločná skladba, ktorá je určite zaujímavým tým, že česko - slovenských ženských duetov u nás a ani u našich susedov nie je veľa. TASR informovala manažérka skupiny Andrea Pivarčiová.  

Lenka Dusilová sa s Jankou Kozákovou a Petrom Dobríkom z kapely Mukatado pozná už niekoľko rokov, dokonca spolu s Davidom Kollerom v roku 2009 pokrstila aj ich debutový album Vo výšinách. Na pesničke sa textársky podieľal aj Roman Galvánek z kapely O.B.D., bicie v tejto skladbe nahral známy bubeník Martin Valihora, ktorý v súčasnosti aj v tejto kapele pôsobí. Pre speváčku Janku Kozákovú je spolupráca s Lenkou veľmi vzácna.

„Takéto veci treba nechať plynúť a myslím si, že ten správny čas nastal práve teraz. Veľmi sa teším na výsledok,“ uviedla pre médiá.

Samotná Lenka Dusilová povedala, že na Slovensko chodí veľmi rada. „Do Bystrice sa vraciam často vďaka dlhoročnému priateľstvu s Jankou a Petrom. A veľmi ma baví táto krajina. Behom rokov, čo sa s Jankou a Petrom poznáme, rozmýšľali sme nad tým, ako by sme mohli navzájom využiť náš potenciál. Priniesla som jeden z mojich nedokončených hudobných fragmentov, z ktorého sme urobili krásny femini duet. Podarilo sa nám tiež uloviť Martina Valihoru, ktorý podporil atmosféru skladby takmer šamanskými bicími, so slovami textu piesne nám pomohol Galo z O.B.D., “ dodala pre médiá Lenka.  

Lenka Dusilová (1975) účinkovala od roku 1991 s rockovou skupinou Sluníčko, v rokoch 1994 až 1997 so skupinou Lucie. Od roku 2000 je na sólovej dráhe, debutovým je album Lenka Dusilová (2000). Vydala sedem sólových albumov, ten siedmy z minulého roku s názvom Baromantika jej priniesol ocenenie českej akadémie populárnej hudby Anděl 2011 v kategórii speváčka roka.