Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Nocadeň oslávi pätnáste výročie koncertom v divadle

Archívne fotoFoto: TASR

Koncert chcú Nocadeň venovať fanúšikom ako darček za pätnásť rokov podpory. Odznejú na ňom najväčšie hity a zároveň sú v podobe prekvapení pripravené skladby, ktoré sa dočkajú koncertnej premiéry.

Bratislava/Košice 14. marca (TASR) - Košická kapela Nocadeň sa na slovenskej hudobnej scéne pohybuje už pätnásť rokov. Toto výročie sa jej členovia rozhodli osláviť spolu s fanúšikmi na koncerte 1. mája v košickom Štátnom divadle. TASR informoval PR manažér Imrich Makó.

Podľa speváka Rasťa Kopinu je interiér divadla nielen najreprezentatívnejším priestorom v širokom okolí, ale zároveň spĺňa kritériá pre koncert nesúci so sebou posolstvo, podľa ktorého je život hrou a všetci sme iba hercami. "Ak by sme neoslavovali 15. výročie, pokojne by mottom tohto koncertu mohlo byť: Život je hra. My sami sme rozpútali veľkú hru, pričom na začiatku sme možno ani netušili, čo všetko nás čaká, ale napriek tomu ideme odhodlane za našim cieľom," dodáva bubeník Peter Gufrovič.

Skupina Nocadeň



Košickú skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo a Róbert Kopinovci v decembri 1997. V marci 2000 vydali debutový album Nocadeň, hitom z neho bola skladba Steny. V septembri 2001 vydali druhý album Slová už nevravia nič a v septembri 2003 tretí album Katarzia s hitmi Kým nás smrť nerozdelí a Letíš, padáš. Vo februári 2006 vyšiel ich štvrtý štúdiový album Nestrieľajte do labutí so skladbami Jackie Chan, Nestrieľajte do labutí a V súhvezdí. V auguste 2006 vydali výberový album s názvom Retrospektíva. V októbri 2008 vychádza ich piaty štúdiový album Ikony. Pilotným singlom z neho bola skladba Iba pár minút.
Koncert chcú Nocadeň venovať fanúšikom ako darček za pätnásť rokov podpory. Počas hodiny a pol odznejú najväčšie hity a zároveň sú v podobe prekvapení pripravené skladby, ktoré sa dočkajú koncertnej premiéry.

Mimoriadnou dominantou rockového žúru bude na slovenské pomery nadštandardná kombinácia zvukovej a svetelnej techniky

"Chceme, aby ľudia, ktorí prídu do divadla, spočiatku neverili, že sú na koncerte slovenskej skupiny. Vždy sme mali ideu robiť hudbu, ktorá by mala väčší presah, len s tým rozdielom, že spievame v rodnej reči," spresnil pre médiá Rasťo Kopina.