Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Skupina Rammstein čelí kritike za video vo väzenskom odeve

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Nový album skupiny Rammstein vyjde v apríli a pôjde o celkovo siedmy štúdiový počin týchto hudobníkov pochádzajúcich z Berlína.

Berlín 28. marca (TASR) - Nemecká hardrocková skupina Rammstein čelí kritike za zverejnenie videa propagujúceho nový singel Deutschland, v ktorom jej členovia stoja na šibenici oblečení ako väzni koncentračného tábora. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.

Židovské organizácie označili toto 35-sekundové video za "nevkusné a neprijateľné", zatiaľ čo vládny splnomocnenec Felix Klein pre otázky antisemitizmu vyhlásil, že skupina Rammstein prekročila únosnú mieru.

Členovia skupiny ani jej hudobné vydavateľstvo sa k záležitosti nevyjadrili. Keďže ide len o inštrumentálnu ukážku ešte nezverejnenej piesne, nie je známe, ako sa jej text viaže s prezentovaným vizuálom.

Videosekvencia sa končí slovom "Deutschland" vysádzanom v staronemeckom type písma.

Nový album skupiny Rammstein vyjde v apríli a pôjde o celkovo siedmy štúdiový počin týchto hudobníkov pochádzajúcich z Berlína. Platňa prichádza desať rokov po vydaní albumu Liebe ist für alle da, hoci skupina medzitým vydala niekoľko koncertných a výberových albumov.

Rammstein v máji až auguste absolvuje turné Europa Stadion Tour 2019, v rámci ktorého odohrá dve vystúpenia i v Prahe a zavíta aj do Ruska, Poľska či Lotyšska. Slovenskí fanúšikovia k nej budú mať najbližšie vo Viedni.