Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Slováci budú v ponuke festivalov Rock for People a Masters of Rock

Miro Žbirka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Záujem o vstupenky v predpredaji - podmienený s určitosťou aj hviezdnou ponukou festivalu - naznačuje, že by po prvý raz mohlo prísť do jeho dejiska viac ako 30.000 ľudí.

Praha 3. júla (TASR) - Rekordný počet návštevníkov očakávajú organizátori už 18. ročníka festivalu Rock for People, ktorý sa dnes začína na letisku vo východočeskom Hradci Králové.

Záujem o vstupenky v predpredaji - podmienený s určitosťou aj hviezdnou ponukou festivalu - naznačuje, že by po prvý raz mohlo prísť do jeho dejiska viac ako 30.000 ľudí.

Medzi najväčšie hviezdy prvého festivalového dňa sa zaradia zrejme Charlie Straight, Aneta Langerová i Tomáš Klus; v ďalších dňoch sa však návštevníci môžu tešiť aj na formácie The Subways, Franz Ferdinand a Prodigy (4.7.), The Kooks, Orbital a Faith No More (5.7.).

Na festivale vystúpia i Miroslav Žbirka a Capella Istropolitana, Laco Déczi a jeho newyorská Celula, Katka Koščová, Lavagance, Polemic, Puding pani Elvisovej alebo AMO and Band; z českej hudobnej scény sa predstavia okrem mnohých iných aj Blue Effect, Čechomor, Lenka Dusilová, David Koller, Jasná páka, Tata Bojs alebo Visací zámek.

Seriál festivalových prehliadok bude vo Vizoviciach pokračovať v dňoch 12.-15. júla jubilejným desiatym ročníkom festivalu Masters of Rock.

Hlavnou hviezdou tohto festivalu bude fínska skupina Nightwish, na dvoch scénach sa tu však predstaví celkove 70 zoskupení z 13 krajín. Chýbať medzi nimi nebudú napríklad Sabaton a Arch Enemy zo Švédska, Thin Lizzy z Írska, Unisonic alebo Edguy z Nemecka, Gotthard zo Švajčiarska alebo Kamelot z USA. Už v úvodný deň festivalu vystúpi aj slovenská skupina Horkýže Slíže.