Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Smutná správa: Talianska módna návrhárka Laura Biagiotti zomrela

Talianska módna návrhárka Laura Biagiotti, archívne foto. Foto: TASR/AP

V auguste by bola mala 74 rokov.

Rím 26. mája (TASR) - Talianska módna návrhárka Laura Biagiotti zomrela, oznámila dnes na Twitteri jej dcéra Lavinia s použitím slov z Evanjelia podľa Jána.

V auguste by bola mala 74 rokov.

Zomrela na jednotke intenzívnej starostlivosti v rímskej nemocnici Sant'Andrea, kde ju hospitalizovali v stredu večer po silnom infarkte, ktorý utrpela doma neďaleko Ríma.

Lekárom sa síce podarilo obnoviť jej činnosť srdca, ale riaditeľ nemocnice Lorenzo Sommela už vtedy povedal, že v dôsledku nedostatku kyslíka po zástave srdca utrpela "veľmi vážne poškodenie mozgu". Nemocnica preto začala proces overovania mozgovej smrti.

Laura Biagiotti začala svoju kariéru ako módna návrhárka v 60. rokoch a bola jednou z prvých talianskych návrhárok, ktoré sa presadili vo svete. Kráčala v šľapajach svojej matky, ktorá založila módne štúdio.

Je známa elegantným ženským oblečením z kašmíru, vďaka ktorému získala titul kráľovná kašmíru. Navrhovala tiež slnečné okuliare a parfumy, vrátane obľúbenej vône Roma.

Manžel Laury Biagiotti zomrel v roku 1996. Ich dcéra Lavinia pracuje v spoločnosti nesúcej rodinné meno od roku 1997 a je jej viceprezidentkou.