Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Speváčka Dillon vydala nové EP, skladby predstaví aj v Bratislave

Dillon, archívna snímka. Foto: wikipedia.org

Brazílsko-nemecká diva sa bratislavskom Ateliéri Babylon predstaví 2. mája.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Speváčka Dillon vydala nové EP, ktorému dala názov When Breathing Feels Like Drowning. Ponúka na ňom šesť skladieb, niektoré z nich jej fanúšikovia poznajú z koncertov, iné si dlhé roky spievala len pre seba. Brazílsko-nemecká diva sa bratislavskom Ateliéri Babylon predstaví 2. mája. TASR informovala PR manažérka Eva Sládková.

Rodáčka z brazílskeho Sao Paula, civilným menom Dominique Dillon de Byington, žijúca v Berlíne, si slovenských fanúšikov získala už svojim vystúpením na Pohode pred dvoma rokmi. Dillon ich chcela potešiť, preto prichádza s novým EP.

„Toto EP je troch iné, jemnejšie. Keď som napísala pieseň RIP Beth, cítila som, že sa vo mne niečo pohlo. Chcela som skúsiť skladby s iným zvukom a emóciou. Mala som pocit, že teraz chcem byť chvíľu sama, pracovať písať, nahrávať. Na EP som vybrala skladby, ktoré hrávam na koncertoch a fanúšikovia ich môžu poznať, ale aj také, ktoré som si dosiaľ spievala len sama pre seba," uviedla pre médiá speváčka.

Dillon hrá a spieva hudbu, ktorá sa dá len ťažko vtesnať do akýchkoľvek mantinelov. Charakteristické sú pre ňu melodické skladby, ktoré sú spojením elektronickej hudby a popu. Novinky chce predstaviť na európskom turné, ktoré začína vo Viedni a slovenská metropola bude druhým mestom, ktoré navštívi.