Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Speváčka Mária Čírová sa vracia na scénu so skladbou My

Mária Čírová Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na skladbu My sa bude onedlho nakrúcať videoklip, ktorý by mal vystihnúť atmosféru a tému piesne.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Dvojnásobná mamička, speváčka Mária Čírová sa po niekoľkomesačnej prestávke vracia na scénu, aby fanúšikom predstavila skladbu s názvom My.

Pieseň je z jej albumu Na dosah, ktorý vydala v septembri minulého roku a dnes má premiéru v slovenskom éteri. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House.

„K napísaniu skladby ma priviedol príbeh jedného mladého dievčaťa, ktoré zostalo s dieťatkom úplne samé. Bez podpory svojho partnera a dokonca aj rodičov. Musela sa postaviť na vlastné nohy a postarať sa v 17-tich rokoch o seba aj o dieťa. Odkedy som matkou, tak takéto príbehy vnímam oveľa citlivejšie,“ opisuje vznik piesne speváčka.




h2>Mária Čírová
Speváčka a skladateľka Mária Čírová (*1988, Dolné Lovčice, okres Trnava) je víťazkou súťaže Coca Cola PopStar 2008, za víťaza ju vyhlásila na finálovom večeri tejto súťaže 30. mája porota vedená Petrom Nagyom, jej členkami boli aj predchádzajúce víťazky, speváčky Misha a Zuzana Smatanová. Tri roky bola členkou trnavskej gospelovej skupiny Trinity Group. V novembri 2008 vydala debutový album Búrka, ktorý jej pokrstil líder skupiny Komajota Martin Husovský. So skladbou Búrka obsadila v marci 2009 štvrté miesto vo finále národnej súťaže Eurosong. Syn Hugo sa jej narodil 19. októbra 2009, otcom je hudobník a producent Maroš Kachút. V septembri 2011 vydala nový štúdiový album s názvom Na dosah. Druhé dieťatko, dcéra Zoe sa narodila 3. júna tohoto roku.

Za skladbou My stojí autorský tím Mária Čírová, Maroš Kachút a Filip Hittrich. Text si napísala Mária Čírová sama. Šikovná Mária vie dokonale skĺbiť rodičovské a pracovné povinnosti.

„Samozrejme prvé mesiace som sa naplno venovala nášmu novému prírastku. Teraz, keď sme si už všetci na seba zvykli, môžeme zase začať bežný rodinný a pracovný režim. Teším sa na všetky nové projekty, ktoré mám pred sebou,“ dodala pre médiá Čírová.

Na skladbu My sa bude onedlho nakrúcať videoklip, ktorý by mal vystihnúť atmosféru a tému piesne. Réžie sa ujal talentovaný Jakub Kroner. Klipom by Mária Čírová chcela podporiť všetky organizácie, ktoré sa venujú opusteným dievčatám a ženám s deťmi v núdzi.