Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Speváka Johnnyho Hallydaya hospitalizovali na ostrove Guadeloupe

Johnny Hallyday Foto: TASR/AP

Podľa vyjadrenia umelcovho syna Davida na jednej zo sociálnych sietí sú správy o zdravotnom stave jeho otca upokojujúce. Zároveň sa poďakoval všetkým za prejavenú podporu.

Paríž 27. augusta (TASR) - Žijúcu legendu francúzskej hudobnej scény, 69-ročného rockera Johnnyho Hallydaya, hospitalizovali počas uplynulého víkendu na karibskom ostrove Guadeloupe so zdravotnými problémami.

Prvé informácie rodiny hovorili o nevoľnosti, ďalšie správy uvádzali ako príčinu hospitalizácie srdcové problémy. Umelcov producent Gilbert Coullier však neskôr uviedol, že ide o dôsledky pretrvávajúcej bronchitídy. Blízky Hallydayov spolupracovník súčasne naznačil, že by speváka mohli už čoskoro prepustiť z nemocnice v Pointe-a-Pitre, najväčšom meste na Guadeloupe, kam ho predtým prepravili z neďalekého ostrova Saint Barthélemy.

Samotná nemocnica dnes vo vyhlásení označila Hallydayov stav za stabilizovaný a ubezpečila, že je o neho dobre postarané, avšak príčiny hospitalizácie nešpecifikovala.

Podľa vyjadrenia umelcovho syna Davida na jednej zo sociálnych sietí sú správy o zdravotnom stave jeho otca upokojujúce. Zároveň sa poďakoval všetkým za prejavenú podporu.

Johnny Hallyday, ktorý predal za uplynulé desaťročia viac ako 100 miliónov nosičov, sa v júli 2009 podrobil operácii nádoru hrubého čreva. Už v novembri toho istého roku absolvoval v Paríži chirurgický zákrok na nalomenej platničke. Neskôr sa kvôli infekcii, ktorá súvisela s týmto zákrokom, liečil dva týždne na klinike v kalifornskom Los Angeles, kde sa podrobil aj ďalšej operácii.

Spevák, vlastným menom Jean-Philippe Smet, by svoje kvality chcel napriek zdravotným ťažkostiam potvrdiť opäť na plánovaných októbrových vystúpeniach.