Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Švédsky dídžej Avicii spáchal samovraždu, naznačila jeho rodina

Švédsky dídžej Avicii, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa podľa svojej rodiny usiloval nájsť v živote rovnováhu medzi šťastím a hudbou, čo v roku 2016 vyústilo do jeho rozhodnutia ukončiť koncertné vystupovanie.

Tilburg 27. apríla (TASR) - Švédsky dídžej Avicii, ktorého našli minulý týždeň mŕtveho v hotelovej izbe v ománskom hlavnom meste Maskat, pravdepodobne spáchal samovraždu. Naznačila to vo štvrtok jeho rodina, podľa ktorej táto hviezda tanečnej hudby dlhodobo zápasila so "zmyslom života a šťastia".

"Náš milovaný Tim bol krehkou umeleckou dušou hľadajúcou odpovede na existenciálne otázky. Bol perfekcionistom snažiacim sa o stále lepšie výsledky. Cestoval a tvrdo pracoval tempom, ktoré uňho viedlo k extrémnemu stresu," uviedli jeho pozostalí vo vyhlásení, z ktorého cituje spravodajská stanica BNO News.

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa podľa svojej rodiny usiloval nájsť v živote rovnováhu medzi šťastím a hudbou, čo v roku 2016 vyústilo do jeho rozhodnutia ukončiť koncertné vystupovanie. Pokračoval však v štúdiovej práci a nasledujúci rok vydal svoju poslednú nahrávku, ktorou je EP "Avíci (01)".

"Skutočne sa trápil myšlienkami o zmysle života a šťastia. Už nevládal ísť ďalej, chcel nájsť pokoj," uviedla jeho rodina vo vyhlásení, z ktorého nepriamo vyplýva, že Avicii si vzal život.

"Tim nebol stvorený pre stroj šoubiznisu, v ktorom sa ocitol. Bol to citlivý muž, ktorý miloval svojich fanúšikov, ale nechcel byť vo svetle reflektorov," tvrdia jeho pozostalí.

Avicii, ktorý zomrel vo veku 28 rokov, bol v Ománe so svojimi priateľmi, informuje BNO News. Príčina jeho úmrtia nebola dosiaľ oficiálne zverejnená, polícia však vylúčila cudzie zavinenie.